"Vučić polemikom sa EU izneverio birače"

Nevladina organizacija Centar za evroatlantske studije ocenila je u nedelju da se premijer Srbije Aleksandar Vučić svojom polemikom sa predstavnicima Evropske unije neodgovorno poneo prema biračima koji su ga doveli na vlast na osnovu toga što su poverovali da će ih iskreno voditi ka EU.
Nevladina organizacija Centar za evroatlantske studije ocenila je u nedelju da se premijer Srbije Aleksandar Vučić svojom polemikom sa predstavnicima Evropske unije neodgovorno poneo prema biračima koji su ga doveli na vlast na osnovu toga što su poverovali da će ih iskreno voditi ka EU.

U saopštenju te organizacije navodi se da je optužba na račun aktivnog diplomate Evropske unije zapravo uvreda institucije koju on predstavlja i da utoliko više iznenađuje izjava premijera Vučića koji je na konferenciji za novinare rekao: "Tim lažovima recite da su opet lagali".

"Posle ovakvog odgovora, ostaje otvoreno pitanje koje su to vrednosti EU u koje Vučić veruje, jer poštovanje slobode govora koju on namerno brka sa odgovornošću za javnu reč javnih delatnika u javnom prostoru to svakako nije. Čudno je, takođe, da Vučić, koji tvrdi 'neće da bude lutka na povocu' nudi da se povuče s puta ako to oni javno zatraže, istim onima kojima poručuje da neće da im bude lutka na povocu", dodaje se u saopštenju.

Aleksandar Vučić je optužio u petak novinare BIRN-a da su "dobili pare" od šefa delegacije Evropske unije Majkla Devenporta i EU i da su iznosili nestine o postupku izbora firme koja će obaviti ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje".

U tekstu BIRN-a pod naslovom "Ispumpavanje kopa i budžeta" navodi se da je Elektroprivreda Srbije za ispumpavanje vode iz Rudarskog basena Kolubara angažovala konzorcijum bez iskustva, čime je znatno uvećala cenu tog posla.

Portparolka Evropske unije Maja Kocijančić saopštila je u subotu da Evropska unija "snažno odbacuje kao neosnovane" tvrdnje srpskog premijera da EU plaća pojedine organizacije da vode kampanju protiv srpske vlade. Nakon toga Vučić je optužio Kocijančić da u ime EU pokušava da ga ućutka.

  • Moler

    13.01.2015 11:22
    Džabe krečite
    Mnogo smo jaki, a kad završimo posao (a biće sigurno), onda izvinjenja ne primamo. Sami vi sedite za tastaturom, a mi radimo i tako će biti, svidelo se to vama ili ne.
  • НиколаНС

    12.01.2015 17:48
    Напротив
    Та полемика је један од бољих потеза. Само ми се чини да је и та полемика намештена и надувана. Искрено се надам да ће ЕУ истрајати и да ће се напокон огадити и оним неверним Томама (не Николићима), који дубоко верују да је ЕУ пристојна организација.
  • Zolika

    11.01.2015 19:38
    Naravno da Premijer i treba da čuva ne samo svoj već i obraz cele naše drzave!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija