Vučić sutra sa Devenportom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom, saopšteno je večeras iz Vlade.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom, saopšteno je večeras iz Vlade.

Vučić je pre nekoliko dana optužio Devenporta i EU da su dali pare novinarima Balkanske istraživačke mreže (BIRN) da pišu protiv Vlade Srbije, pošto je ta redakcija objavila tekst u kom opisuje nepravilnosti u postupku izbora firme koja će obaviti ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje".

Premijerove tvrdnje odbacila je portparolka EU Maja Kocijančić, posle čega ju je Vučić optužio da pokušava da ga ućutka.

U tekstu BIRN-a pod naslovom "Ispumpavanje kopa i budžeta" navodi se da je Elektroprivreda Srbije za ispumpavanje vode iz Rudarskog basena Kolubara angažovala konzorcijum bez iskustva, čime je znatno uvećala cenu tog posla.

  • Marija

    13.01.2015 15:59
    Zakljucak
    Svetska banka je potvrdila regularnost oko odabira izvodjaca radova za ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava-Zapadno polje", Milorad Dodig je rekao da je imao slicne situacije sa pojedinim predstavnicima iz EU, Vucic sigurno nebi tako reagovao da nije u pravu i zakljucak je vrlo jednostavan
  • Igor

    13.01.2015 15:58
    Skinuti pritisak
    Najbolji nacin da se prevazidje ova situacija je razgovor, ali je jedno sigurno, Vucic nece dozvoliti pritiske ovakve vrste.
  • Nenad

    13.01.2015 15:56
    Izlaz
    Majkl Devenport mora sam da pronadje izlaz iz situacije u koju je sam i upao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija