Da li estrada plaća porez?

Reforma Poreske uprave, pored bogataša i preduzeća koji ne plaćaju porez i doprinose, odnosi se i na estradu, rekao je direktor Poreske uprave Marko Marinković.
Reforma Poreske uprave, pored bogataša i preduzeća koji ne plaćaju porez i doprinose, odnosi se i na estradu, rekao je direktor Poreske uprave Marko Marinković.

On je na RTS-u rekao da kontrola obuhvata sve veće estradne umetnike, odnosno njihove aktivnosti od 2011. do 2014. godine. "Obuhvatili smo ih uz kontrolu većih ugostiteljskih objekata od avgusta do decembra. U skladu sa prikupljenim podacima započeta je temeljna kontrola estradnih umetnika na području Srbije", rekao je Marinković.

Marinković tvrdi da će se na udaru Poreske uprave naći svi koji generišu sivu ekonomiju na području Srbije. "Nadam se da je primećeno da Poreska uprava ne kontroliše samo male privrednike, nego svoj akcenat stavlja na velike privredne sisteme", ističe Marinković.

Kako je rekao, reforma u Poreskoj upravi i primena novih principa rada, trebalo bi da popune budžet.

  • Milos

    14.01.2015 15:59
    Mislima da je Crkva najveci utajivac poreza.
    ...
  • makijaveli

    13.01.2015 15:32
    a veliki utajivaci...
    Ovde je bitno, kada ce veliki utajivaci poreza da pocnu da krivicno odgovaraju, i da plate ono sto su duzni (Pink, Simpo, Galenika, itd,itd). Za to vreme se sirotinji pleni imovina i za njmanje dugove poreza. U svakoj normalnoj drzavi utaja poreza je najveci kriminal, samo ne ovde.
  • 13.01.2015 09:48
    Kada kažete setrada, mislite i verske zajednice (sve)?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija