Vlada bez socijalista od aprila?

Premijer Aleksandar Vučić sprema se za opsežnu rekonstrukciju Vlade Srbije krajem aprila, a postoje izgledi da njegov kabinet u maj zakorači bez socijalista.
Premijer Aleksandar Vučić sprema se za opsežnu rekonstrukciju Vlade Srbije krajem aprila, a postoje izgledi da njegov kabinet u maj zakorači bez socijalista.

Kako prenose izvori "Novosti", Vučić ozbiljno razmatra da se najavljeno "veliko spremanje" u Nemanjinoj 11 ne završi samo na personalnim promenama, koje su izvesne, nego i prekompizicijom političkih snaga u koaliciji. Kako stvari sada stoje, izlaznim vratima najbliži su (Ivica) Dačić i njegovi partijski drugovi.

Razlog za ovakav krupan potez moglo bi da bude uverenje vrha Srpske napredne stranke da njihov lider nije imao iskrenu podršku Socijalističke partije Srbije za krupne promene u društvu, a Dačiću se zamera da je često ostavljao Vučića na vetrometini, pogotovo "kada je Zapad premijera uzimao na zub".

Velika nepoznanica je, ipak, koja stranka iz opozicije bi zauzela mesto SPS u izvršnoj vlasti, a vrlo lako može da se dogodi da naprednjaci sami nastave mandat Vlade koja krajem aprila slavi prvu godišnjicu.

  • 13.01.2015 11:24
    Dr. Horor
    Cemu cudzenje? Pa to je bilo jasno i najvecim neznalicama i ljudima koji ne prate politiku. Dacica je ovaj uvukao u vlast samo kako bi se odradile prljave stvari i da bi SNS mogao da uperi prst u pohlepne socijailiste kada se zatucani narod jednom zapita sta se desilo.
    A sto se tice novih partnera u Vladi, dva scenarija su moguca:
    1) Niko ne ulazi zato sto pohlepa vladajucih ne dozvoljava nikome nista
    2) Ulazi Tadic u cilju daljeg unistenja opozicije a ne zato sto je taj isti strucan i bitan, kako on, tako ni pacenici zeljni vlasti okupljeni oko njega
  • Vesna

    13.01.2015 11:02
    KO?
    Neće on to ,boji se da će imati kakvu takvu opoziciju,pa šlepa te parazite za sobom kao i pola njegovog članstva plus predsednik!
  • Lignjoslav Pipak

    13.01.2015 11:02
    Nemojmo se lagati...
    Svi znamo, a i ptice na granama već pevaju, Boris Tadić i njegova bulumenta lopurda će doći na vlast sa VV i podrepnim muvama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija