Hag neće Šešelja

Raspravno veće Haškog tribunala odbilo je zahtev tužilaštva da vrati u sudski pritvor optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode, objavljeno je u Hagu.
Raspravno veće Haškog tribunala odbilo je zahtev tužilaštva da vrati u sudski pritvor optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode, objavljeno je u Hagu.

Raspravno veće takođe se proglasilo nenadležnim za Šešeljev zahtev da kazne glavnog tužioca Serža Bramerca "zbog nedozvoljenog ponašanja". Raspravno veće navodi i da tužilaštvo nije uložilo žalbu na odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu, a da sada traži preispitivanje te odluke, što je moguće samo na osnovu novih činjenica kojih nema.

Sudija Madaje Nijang, novoimenovani sudija, usprotivio se odluci većine.

Šešelj je, odlukom raspravnog veća, 12. novembra privremeno oslobodjen iz pritvora Tribunala iz humanitarnih razloga, zbog njegove bolesti, kako bi lečenje mogao da nastavi u Beogradu.

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je 1. decembra da raspravno veće vrati u sudski pritvor optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode u Srbiji jer je "svojim ponašanjem u Srbiji 'potkopao' duh odluke o privremenom oslobadjanju koju je, na sopstvenu inicijativu, iz humanitarnih razloga" donelo raspravno veće predsedavajućeg Žan-Kloda Antonetija (Jean-Claude Antonetti).

  • Steva-NS

    13.01.2015 13:42
    Gospodin dr.Vojislav Šešelj "potkopao duh odluke o privremenom oslobađanju" Haškog tribunala!Ma nije samo potkopao,već rasturio kredibilitet istog,i njegovu nepristrasnost doveo do forme komedije.Sada,pojedincima ostaje da tuguju,a Srbima da izvuku pouku!!
  • Djole

    13.01.2015 13:22
    Hoce ga nase patriJote
    Nisu nam ga bas onako iz dosade poslali.Treba da se rasturi ostatak Srbije.Vojvodina je sledeca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija