Kongresmen Veber uporedio Obamu s Hitlerom

Američki republikanski kongresmen Rendi Veber iz Teksasa, poznat po žestokoj retorici, iskoristio je danas odgovor sveta na terorističke napade u Parizu, Marš solidarnosti, da predsednika SAD Baraka Obamu uporedi s Adolfom Hitlerom.
Američki republikanski kongresmen Rendi Veber iz Teksasa, poznat po žestokoj retorici, iskoristio je danas odgovor sveta na terorističke napade u Parizu, Marš solidarnosti, da predsednika SAD Baraka Obamu uporedi s Adolfom Hitlerom.

"Čak i Adolf Hitler mislio bi, pre nego Obama, da je važno da ode u Pariz (makar rukovođen pogrešnim razlozima). Obama to nije mogao da učini ni iz pravih razloga", napisao je Veber na Tviteru.

Demokratski kongresmeni su tražili od Vebera da se izvini zbog poruke na Tviteru. Američka agencija zapazila je i da je Veber pogrešno napisao Hitlerovo ime - Adolph, umesto Adolf.

Bela kuća ocenila je ranije da je Obama ili neki drugi visoki predstavnik SAD trebalo da učestvuje u maršu u Parizu, u znak solidarnosti s Francuskom, posle terorističkih napada u kojima je ubijeno 17 ljudi, preneo je AP.

Odsustvo Obame je bilo zapaženo, a kritikovali su ga republikanski kongresmeni.
  • dovle

    14.01.2015 11:32
    @anonimus-svako ima svoje
    Covece, posetite lekara dok nije kasno i dok vam mrznja ne udje u bolest zavisnosti.
    Pokusajte, vredece sigurno.

    U medjuvremenu, pretrazite malo na internetu pa cete se uveriti da se vasa konstatacija o nepismenosti odnosi samo na vas.

    Tamo je zapisano da je Hercegovina iznedrila velike ljude cija su dela zapisana sirom zemaljke kugle.
    Medju njima je bilo filosofa, naucnika, doktora,vojskovodja, pesnika, profesora,akademika raznih oblasti, diplomata, vladara, episkopa svih verskih konfesija....

    Mrznja ubija, ljubav cini zivot mogucim.
  • 14.01.2015 10:23
    Svako ima svoje Hercegovce. Mi naše, oni Teksašane. Polupismeni polusvet sa agresivnom retorikom.
  • 14.01.2015 02:11
    sigurno
    ima neke veze sa tim...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.