Iako je nepokretna, prikuplja pomoć za bolesnu decu

Pedesetjednogodišnja Marina Adamović svakoga dana u centru Niša, bez obzira na vremenske uslove, prikuplja pomoć za one kojima je neophodna, najčešće za bolesnu decu.

Pedesetjednogodišnja Marina Adamović svakoga dana u centru Niša skuplja pomoć za one kojima je neophodna, najčešće za bolesnu decu.

Ova humana žena, iako nepokretna i u kolicima, nikad nije tražila pomoć za sebe. Kaže da pomažući drugima, leči sebe.

Bez obzira na vremenske prilike, ona je u centru Niša. Već tri godine, skoro svakodnevno, prikuplja pomoć onima kojima je neophodna, najčešće najmlađima. Kaže da boreći se za druge, leči sebe. "Jedini lek sam našla u tome da pomažem drugima, deci da pomognem", kaže Marina Adamović.

Iako boluje od multiple skleroze i pet godina je nepokretna, za sebe nikada nije tražila ni dinara. Često i sama donira od svojih skromnih primanja. "Svela sam život na minimum potreba. Meni je sasvim dovoljno što imam to zadovoljstvo da mogu nekome da budem od pomoći, naročito mladima."

I da joj neko ponudi pomoć, kaže, ne bi tražila ništa za sebe. Ljudi zastaju, razgovaraju sa njom, daju ko koliko može.

Na internetu je nedavno pokrenuta inicijativa da Marina dobije prostor u centru grada, gde bi nastavila da se bavi humanitarnim radom. Ova humana žena trenutno prikuplja novac za sedmogodišnju Nišlijku Andrejanu Stevanović, koja boluje od retke bolesti - nema potkoleničnu kost.

  • kimi

    13.01.2015 23:01
    Pista na zalost ovakva vest ima cak 1 komentar... da je u pitanju neka izjava pickoustog ili nekog drugog kretena ,bilo bi 50 za 10min..

    Ova zena je HEROJ !!

    Da se sutra kandiduje za predsednika glasao bi za nju bez obzira na njenu "politicku" opciju jer znas da glasas za dobrog coveka.

  • pista 021

    13.01.2015 21:47
    oprez
    oprez dobra i humana zenice da te ne uhapse zbog prosjacenja, ali i reketa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija