Alen Badju podržao okupaciju bioskopa "Zvezde"

Francuski filozof Alen Badju podržao je danas okupaciju beogradskog bioskopa "Zvezda" i ocenio da taj čin predstavlja vraćanje bioskopa publici.
Francuski filozof Alen Badju podržao je danas okupaciju beogradskog bioskopa "Zvezda" i ocenio da taj čin predstavlja vraćanje bioskopa publici.

"Nadam se da će okupacija uspeti da definiše novi prostor za umetničko i političko delovanje. Apsolutno sam na strani restitucije ovog javnog prostora u kolektivno vlasništvo", rekao je on na tribini prilikom posete bioskopu.

Na pitanje šta misli o stavu da zauzimanje "Zvezde" predstavlja krađu privatne svojine, Badju je kazao da je on komunista, i da za njega "nije katastrofa" kada se privatna imovina transformiše u društvenu. "Kao bioskop, ovo je i bilo javno mesto. Privatno vlasništvo ga je uništilo tako što nije učinilo ništa sa njim", ocenio je filozof.

On je dodao da ne poznaje vlasnika bioskopa "Zvezda", ali da o njemu "nema dobro mišljenje", ističući da se privatizacija pokazala kao vid destrukcije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija