Verbić: Časovi će trajati 45 minuta

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Sređan Verbić izjavio je danas da će u većini škola na početku drugog polugodišta časovi trajati 45 minuta.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Sređan Verbić izjavio je danas da će u većini škola na početku drugog polugodišta časovi trajati 45 minuta.

Sindikati su pozvali svoje članstvo da zaključi ocene kako bi školska godina, nakon raspusta, bila regularno nastavljena. "U većini škola časovi će trajati 45 minuta, a verujem da će u nekim biti skraćeni na 30 minuta i to je regularan zakonom definisan način rada, iako nismo srećni zbog toga", rekao je Verbić.

Verbić je rekao da proteklih dana i nastavnici, ali i sindikati odgovornije prilaze problemu višemesečnog štrajka i najavio da će sindikati i predstavnici Vlade nastaviti svoj posao na unapređivanju sistema obrazovanja, jer škole i đaci ne mogu i ne smeju da trpe.

"Mislim da neće biti nikoga kome ocene nisu zaključene za prvo polugodište, a da ulazi u drugo, to su obećali i sindikati", rekao je Verbić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija