Srbija od danas na čelu OEBS-a

Srbija će danas formalno od Švajcarske preuzeti predsedavanje OEBS-om na Stalnom savetu te organizacije u Beču.

Srbija će danas formalno od Švajcarske preuzeti predsedavanje OEBS-om na Stalnom savetu te organizacije u Beču.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić će pred Stalnim savetom izložiti prioritete predsedavanja, a Srbija će, kako je rekao, imati veoma ozbiljnu dužnost - da se trudi da bude kredibilan predsedavajući koji uživa poverenje svih strana i koji će preduzimati mere i korake u pravcu deeskalacije sukoba i konflikata.

Dačić je nedavno rekao da je predsedavanje OEBS-om veliko priznanje, ali i prilika da se pokaže kao ozbiljan politički partner.

Naš je zadatak da stvorimo takve međunarodne uslove da naša ekonomija i društvo mogu da se razvijaju i da naša zemlja ostvari strateški cilj, a to je članstvo u EU, istakao je Dačić.

  • 15.01.2015 09:17
    Sednice OEBS-a biće prava pišurija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija