Država fantomskoj organizaciji uplatila 220 miliona dinara

"Asocijacija nacionalnih parkova i zaštićenih područja Srbije" je od osnivanja 2010. godine iz državne kase dobila ukupno 223 miliona dinara, iako niko ne zna gde se nalazi ova fantomska organizacija, piše portal Pištaljka.
"Asocijacija nacionalnih parkova i zaštićenih područja Srbije" je od osnivanja 2010. godine iz državne kase dobila ukupno 223 miliona dinara, iako ni služba Poverenika za informacije od javnog značaja nije uspela da pronađe gde se nalazi ova fantomska organizacija, piše portal Pištaljka.

Službi Poverenika nikada do sada nije se desilo da ne može da pronađe organizaciju protiv koje je podneta žalba jer nije odgovorila na zahtev za informacije od javnog značaja, potvrdila je za Pištaljku Nataša Mirjanić, viši savetnik za postupanje po žalbama.

"Prvi put nam se dešava da ne možemo da nađemo instituciju protiv koje nam je podneta žalba, ovoga puta od strane Pištaljke. Imali smo nameru čak i da pošaljemo vozača da na ruke dostavi zahtev za informacije, ali nismo uspeli da ih nađemo na spisku obezbeđenja u Omladinskih brigada 1. To govori da je zaista je reč o fantomskoj organizaciji", rekla je Mirjanić.

Pištaljka navodi da svi koji su učestvovali u njenom osnivanju imaju problem da se sete kako je i zašto nastala i koja je bila njihova uloga u tom poslu. Takođe, pored toga, nije jasno ni ko sada vodi ovu Asocijaciju.

Zamenik direktora JP NP Tara Ljubomir Rajaković objasnio je za Pištaljku da je "glavni čovek" Asocijacije od razrešenja Dobrivoja Antonića, bivši direktor JP NP Fruška gora, direktor JP NP Đerdap Srđan Stefanović. Stefanović, međutim, tvrdi da on nije potpredsednik Asocijacije nacionalnih parkova i da je 21.jula 2014. godine podneo neopozivu ostavku na mesto člana Upravnog odbora i potpredsednika. Stefanović kaže da je predsednik asocijacije i dalje Dobrivoje Antonić iako je on ostavku na tu funkciju podneo marta prošle godine.

Kakvu korist od članstva u ovoj Asocijaciji su imali njeni članovi takođe je teško utvrditi. JP NP Đerdap i JP NP Tara u odgovorima koje su dostavili Pištaljci navode da su od ovog udruženja dobili računare, uređaje za komunikaciju, štampače, vozilo "škoda jeti", ali na Portalu javnih nabavki nije objavljen konkurs ni za jednu od pomenutih stvari. Celu istraživačku priču o fantomskoj Asocijaciji možete pročitati na sajtu Pištaljke.

  • grk

    15.01.2015 19:35
    koga je briga?
    - da li je protivzakonito da osudim i izvrsim presudu na goreppmenutoj gospodi?
    - jeste.
    - onda nista. neka kradu i dalje, i onako su to nase pare koje oni trose na izivljavanje.
    braco srbi, ko vam kriv. gladujte.
  • Njihova Maja

    15.01.2015 15:57
    Pa
    možda su i oni trebali da održe koncert Na lepom plavom Dunavu, kao i Trailer kompani

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija