FOTO: Gomila živih crva u pakovanju napolitanki

Šapčanin Jovan Kokanović bio je zgrožen kada je u pakovanju napolitanki važećeg roka trajanja pronašao gomilu živih crva.
Šapčanin Jovan Kokanović bio je zgrožen kada je u pakovanju napolitanki važećeg roka trajanja pronašao gomilu živih crva.

On je fotografije otvorenih napolitanki podelio na društvenim mrežama. Kako Jovan priča za 021, keks je njegova supruga kupila krajem decembra, a sumnje da je proizvod pokvaren nije bilo dok napolitanke nisu otvorili.

"Istog momenta sam putem mejla kontaktirao Bambi. Poslali su svog predstavnika koji je uzeo sporni keks i ostavio zapisnik o primopredaji. Pet dana kasnije dobijam izveštaj, takođe putem mejla, iako sam zahtevao da mi se pošalje na kućnu adresu. U tom izveštaju oni svu odgovornost skidaju sa sebe, a kao krivca navode skladišta i kupce u daljem lancu prodaje", kaže Jovan za naš portal.

Kako stoji na pakovanju napolitanki brenda "Yo D'oro Moment" koje proizvodi kompanija Bambi, rok trajanja je do 7. marta 2015. godine.

"U izveštaju pominju leptire koji buše sitne, nevidljive rupice i u sadržaj čokolade ubacuju larve. Ja sam ih samo pitao - da li vam možda mrmot zavija čokolade?", navodi Jovan Kokanović.

Kompanija Bambi je na svojoj Fejsbuk stranici saopštila da je kontaminacija nastala kao posledica čuvanja proizvoda u neadekvatnim uslovima.

"S obzirom na to da svi referentni uzorci koji se čuvaju u magacinima kompanije Bambi, u propisanim uslovima skladištenja, imaju odgovarajuće senzorne karakteristike, možemo da konstatujemo da je do problema došlo nakon izlaska proizvoda iz fabrike", naveo je proizvođač.

Podsetimo, nedavno je jedna Novosađanka u hrani za bebe marke "Milup", koja je poreklom iz Poljske, pronašla živog crva. Za pirinčanu kašu je prvom analizom sanitarne inspekcije utvrđeno da je ispravna, a tokom narednih dana biće poznati i rezultati ponovne kontrole novog uzorka proizvoda. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • 20.01.2015 04:13
    http://oi58.tinypic.com/am2v7o.jpg

    ovo je moja fotografija, iz studentskih dana. virsle carnex
  • Schamlov

    19.01.2015 19:14
    pecarosi
    Eto crva za pecanje ,zalosno ali istinito,crvi u mesu,crvi u keksu,zmija u dzepu,znanje na drumu,pamet ode u inostranstvo i eto to je Srbija,Bambi kaze neadekvatno cuvanje ..prosto i jednostavno priznaju da crvi postoje u njihovim proizvodima i ako se adekvatno ne cuva eto njih,i mi smo svi papci sto prihvatimo takva obrazlozenja.Treba da im se zatvori proizvodnja,gde su inspekcije u kojoj mi to zemlji zivimo ,torte sa djubrista,meso sumnjivog kvaliteta....sve bizmismen do bizmismena eee Srbijo ko te vodi nije ni cudo.
  • 19.01.2015 12:37
    Ne znam šta se ovaj bambi pravi lud pa Plazma im nije Plazma više. Ukus tek da zaliči. Štedi se na medu pretpostavljam? Ili svemu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija