Nelegalna klanica kod Kragujevca

U selu Cerovac kod Kragujevca otkrivena je nelegalna klanica.

U selu Cerovac kod Kragujevca otkrivena je nelegalna klanica.

Otkrila ju je u sredu Veterinarska inspekcija u saradnji sa pripadnicima MUP-a tokom službene kontrole po anonimnoj prijavi da se tu "svakodnevno vrši klanje i obrada uginule stoke", navedeno je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Veterinarska inspekcija je usmenim rešenjem zabranila promet mesa zatečenog u ovoj klanici. Ono je zaplenjeno i stavljeno van upotrebe, odnosno, obeleženo je i pečatirano jemstvenikom i voskom, do dolaska službe kafilerije u kojoj će biti neškodljivo uklonjeno pod inspekcijskim nadzorom.
Zabranjeno je klanje životinja u objektu koje nije odobrila Uprava za veterinu, a 18 junadi za koje nema propisane dokumentacije stavljeno je u karantin i zabranjen je njihov promet. Takođe, zaplenjene su zatečene ušne markice za šest grla.

U izdvojenom i ograđenom ekonomskom delu gazdinstva, odnosno ove "klanice", nalazi se objekat za rasecanje i pakovanje mesa sa dve prostorije, a uz njega minusna komora i pomoćni objekat sa zamrzivačima i dve plusne komore u sastavu objekta za uzgoj junadi koji služi i kao depo. U svim objektima su higijenski uslovi potpuno neprihvatljivi i nepropisni.

Iz Ministarstva ponovo apeluju na građane da meso kupuju isključivo u registrovanim trgovinskim objektima, tamo gde ga veterinarska inspekcija kontroliše, a ne na ulicama i neregularnim tezgama.

  • Lala

    16.01.2015 10:26
    da nije..
    zbog klanice Tomica trazio zabranu letova???
  • 16.01.2015 09:51
    ima I u NS-u
  • Ruskinja

    16.01.2015 09:30
    nemoguce:))))))) A koliko ih ima jos! Da ne pricam o tortima "sa Cistoce".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija