Deo doktorata Siniše Malog ipak plagijat?

Portal Peščanik objavio je Izveštaj komisije Fakulteta organizacionih nauka u kojem se potvrđuju tvrdnje da doktorat gradonačelnika Beograda Siniše Malog, obiluje plagijatima.
Portal Peščanik (pescanik.net) objavio je Izveštaj komisije Fakulteta organizacionih nauka u se potvrđuju tvrdnje iznete na Peščaniku od strane profesora Raše Karapandže da doktorat gradonačelnika Beograda Siniše Malog, obiluje plagijatima.

Ovaj izveštaj je dekan FON-a Milan Martić u novemberu 2014. godine uputio Beogradskom univerzitetu, a on je sačinjen i potpisan od strane istovetne komisije koja je i odobrila doktorat Malog. Peščanik navodi da izveštaj ne odgovora ni na jedan konkretno navedeni primer plagijata, ali ipak priznaje da je Mali plagirao delove svoje doktorske disertacije.

- "Na strani 5 (tačka f) konstatuje se: "Određeni izvori, koji se odnose na pregled literature, preuzeti su bez citiranja, ali je njihov sadržaj bez značaja za postavljene hipoteze istraživanja i predloženi model restruktuiranja, a samim tim i za ostvarene naučne doprinose disertacije. S obzirom da FON nije opovrgao nijedan od iznetih primera plagijata, kao i to da je priznao da je Mali preuzeo druge izvore bez citiranja (što je po definiciji – plagiranje), Beogradskom univerzitetu ne preostaje ništa drugo nego da doktorat Malog poništi i proglasi nevažećim" - navodi Peščanik.

Izveštaj možete preuzeti klikom na ovaj link.

  • Srpska inteligencija eminencij

    17.01.2015 07:46
    Klompaši
    Prvo hitno treba oduzeti akreditacije i pravo na rad tim nazovi visoko školskim ustanovama koje služe samo za pranje novca i proizvodnju nepismenih persona u tzv intelektualce.To je nama naša borba dala da imamo mazge kod funkcionerskog astala.
    Stranke se diče visoko stručnim kadrovima i zgrću novac otimanjem a istinske vrednosti čuče u neimaštini, bez zaposlenja i bez nade u ovoj bedari od države.
  • 17.01.2015 02:35
    @Providno

    Promašio si skoro pa ceo fudbal. Vodinelići imaju veze samo sa Pravnim fakultetom Univerziteta "Union", a Gangula je "doktorirao" na Fakultetu za poslovni i industrijski menadžment.
    Otprilike kao da nekog sa Medicinskog fakulteta optužuješ za plagijat na FON-u.
    I još dve stvari:
    1. Oboje Vodinelića su u penziji
    2. Pročitaj šta je Vesna pisala o plagijatima
  • 17.01.2015 02:31
    "preuzeti su bez citiranja, ali je njihov sadržaj bez značaja za postavljene hipoteze istraživanja"

    U prevodu - jeste plagijat, al' nas zabole i šta nam možete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija