DS traži smenu Gašića zbog prisluškivanja

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas smenjivanje ministra odbrane Srbije, Bratislava Gašića i direktora Vojno-bezbednosne agencije Petra Cvetković zbog navodnog nezakonitog prisluškivanja.
Demokratska stranka (DS) zatražila je danas smenjivanje ministra odbrane Srbije, Bratislava Gašića i direktora Vojno-bezbednosne agencije Petra Cvetković zbog navodnog nezakonitog prisluškivanja.

"DS traži odgovornost svih učesnika u aferi 'srpski Votergejt' na koju je ukazao ombudsman Saša Janković, a koja se odnosi na prisluškivanje opozicionih lidera, stranačkih aktivista, sindikalnih aktivista i pojedinih nosilaca pravosudnih funkcija", kazao je predsednik DS Bojan Pajtić.

Saznanja koja je ombudsman izneo u intervjuu za nedeljnik NIN su, kako je naveo, duboko zabrinjavajuća, a zbog njih u demokratskim državama i predsednici podnose ostavke, rekao je Pajtić. Dodao je da DS ne očekuje da se ta vrsta standarda primeni u Srbiji, ali da očekuje smenjivanje ministra odbrane i direktora Vojno-bezbednosne agencije.

"Upozoravamo sve koji krše ljudska prava i sve zakone prisluškujući političke oponente, sindikaliste, nosioce pravosudnih funkcija, da će za to odgovarati krivično, danas, sutra, za godinu, dve, tri zbog zloupotrebe službenog ovlašćenja i zbog kršenja svih elementarnih demokratskih principa i standarda", kazao je Pajtić.

Ovo je, kako je rekao, identična situacija kao 1990-ih godina, kada je svako ko je iznosio svoje mišljenje proglašavan za stranog plaćenika i za domaćeg izdajnika te bio predmet "interesovanja" vojnih službi.

  • 16.01.2015 17:17
    Pa...
    pošten čovek se ne mora bojati. Plaše se kriminalci!
  • 16.01.2015 16:58
    Zemlja komedija
    Pajtić, Bojan Pajtić, od nekoga traži ni manje ni više nego ostavku. On...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija