Branko Ružić: Dođe vreme kada pametni zaćute

Od početka rada aktuelnog saziva Skupštine Srbije 31 narodni poslanik od njih 250 nijednom se do kraja prošle godine nije javio za reč na sednicama parlamenta.

Od početka rada aktuelnog saziva Skupštine Srbije 31 narodni poslanik od njih 250 nijednom se do kraja prošle godine nije javio za reč na sednicama parlamenta, pokazuju podaci inicijative Otvoreni parlament.

Među "ćutljivima" su uglavnom predstavnici vladajuće koalicije – 25 naprednjaka, tri poslanika PUPS i dvojica socijalista Branko Ružić i Milutin Mrkonjić, dok se od predstavnika opozicionih redova za reč nije nikada javio samo poslanik SDS Ninoslav Stojadinović.

Odgovarajući na pitanje zašto nikada ništa nije govorio na sednicama parlamenta, poslanik SPS Branko Ružić je za Danas kratko odgovorio citatom Ive Andrića "Dođe vreme kada pametni zaćute", koji u nastavku inače glasi "budala progovori, a fukara se obogati".

S druge strane, prema podacima Otvorenog parlamenta, najviše su uzimali reč poslanik SNS Zoran Babić, predstavnici Nove stranke Vladimir Pavićević i Zoran Živković, te naprednjak Vladimir Đukanović i poslanik SDS Marko Đurišić.

Velika većina nikada nije stisla taster "protiv"

U parlamentu se, u periodu od aprila do kraja decembra prošle godine, inače nastavilo sa starom tradicijom da nijedan poslanik partija koje čine vladajuću većinu nikada ne glasa protiv nekog predloga, odluke ili zakona. Tako da 208 od 250 poslanika nikada nije stislo taster "protiv", a to su svi predstavnici SNS, SPS, PUPS, Jedinstvene Srbije, Nove Srbije, SDPS, SPO i SVM.

Među onima kojima nije zabeležen nijedan negativan glas su i lider opozicione LSV Nenad Čanak, koji je doduše na glasanjima bio prisutan svega dva puta, ali nijednom nije glasao. Slično je i sa Rizom Halimijem iz poslaničke grupe SDA-PDD koji je bio deset puta na glasanju, jednom je bio "za", a ostalih devet puta nije glasao.

Inače, podaci Otvorenog parlamenta ukazuju da je samo 20 poslanika bilo prisutno na glasanjima za sve predložene zakone.

  • 18.01.2015 12:52
    cile
    ruzic i pamet kao hitler i humanost pa taj od 13'te godine zivota sedi u skupstini i malo je rekkao a ti to kada prica prdi na usta
  • Svan

    18.01.2015 00:16
    Ruzic sebe smatra pametnim? Pre ce biti da se ne javlja u Skupstini jer je lenj i nema sta pametno da kaze. Bas ga briga, nista ne radi,a prima platu.
  • martin

    17.01.2015 14:54
    ma..
    Ma nije problem sto oni cute,dobro su placeni za taj posao,nego sto mi nemamo nikakvu reakciju e to je zalosno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija