Vlada usvojila izmene zakona o notarima

Vlada Srbije usvojila je jutros predloge izmena Zakona o javnom beležništvu i pratećeg seta zakona koji bi u ponedeljak trebalo da budu poslati u skupštinsku proceduru.

Vlada Srbije usvojila je jutros predloge izmena Zakona o javnom beležništvu i pratećeg seta zakona koji bi u ponedeljak trebalo da budu poslati u skupštinsku proceduru.

Reč je o zakonima čiju su izmenu tražili advokati zbog čega protestuju od 17. septembra.

To su Zakon o javnom beležništvu, Zakon o prometu nepokretnosti, Zakon o vanparničnom postupku, Porodični zakon i Zakona o nasleđivanju.

Skupština Advokatske komore Srbije donela je juče uslovnu odluku o prekidu protesta, pošto je odlučila da se obustava rada advokata prekine kada u Skupštini Srbije budu usvojene dogovorene izmene i dopune propisa o javnom beležništvu, odnosno kada budu objavljene u Službenom glasniku.

  • 17.01.2015 11:47
    U očekivanju zvaničnog objašnjenja
    hiće se samo kod njih overavati dokumenta, prepisi, potvrde, izjave roditelja, fotokopije kako je najavljeno za 01.03.2015?
    Jer ako je to ostalo onda su gradjani ipak nasamareni
    I šta su sad notari, državni službenici ili privatnici?
    Porez ili plata iz budžeta, gde idu novci koji se njima daju na rauke?
    Ostaje njima ili u budžet gde je išlo dok ih nisu uveli na mala vrata ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija