Zapalio se motor aviona Er Srbije

Avionu "Er Srbije" na letu za Banjaluku zapalio se motor i hitno je vraćen nazad na Surčin.

Avionu "Er Srbije" na letu za Banjaluku zapalio se motor i hitno je vraćen nazad na Surčin.

Avion se zapalio odmah nakon poletanja i ubrzo posle toga je hitno prizemljen na aerodromu u Surčinu. Nema povređenih, ali je bila panika u avionu.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović potvrdila je da se avionu zapalio motor i navela da se uzroci istražuju. Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić kazao je da je moguće da se motor zapali nakon poletanja. "Ovakve stvari se obično dese kada se dozira veća količina goriva, a deo goriva ne sagori potpuno u cevi, što može da izazove plamen na motoru", naveo je Ilić. On je rekao da je posada odgovorno postupila.

"Pilot je primetio da jedan od motora na avionu gori, dok je letelica i dalje bila u fazi penjanja, na visini od oko 8000 stopa. Odmah ga je isključio i sa jednim motorom se vratio na aerodrom "Nikola Tesla", gde je bezbedno sleteo. U avionu je bilo oko 20 putnika, koji nisu povređeni. Sve je urađeno po proceduri", izjavila je Katarina Andrić Milosavljević iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Ona je dodala da su inspektori Direktorata odmah nakon incidenta izašli na teren kako bi otkrili uzrok kvara motora.

Međutim, PR kompanije Er srbija Maja Gedošev kaže da je avion vraćen na Beogradski aerodrom zbog tehničkog kvara, a ne zbog požara, jer je pilot, 20 minuta posle poletanja, procenio da je to najbezbednije za putnike. Ona tvrdi da se ništa ni u avionu ni na njemu nije zapalilo i da nije bilo nikakve vatre.

Kako se nezvanično saznaje, putnici sa ovog leta prebačeni su na drugi i trebalo bi da su već stigli u Banja Luku.

  • goran

    17.01.2015 18:49
    Kakva drzava takvi avioni .
  • lider

    17.01.2015 18:48
    Lideri regiona.
  • 17.01.2015 17:28
    let
    Svaka cast pilotima na uspesnom prizmljenju ...a juce je avion za PArizu 17.10 prinudno sleteo u Bec ali nema nikakve informacije :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija