Vanredni izbori za gradonačelnika u Gračanici

U Gračanici se danas održavaju izbori za gradonačelnika, a 20.229 građana s pravom glasa biraće između četiri kandidata.
U Gračanici se danas održavaju izbori za gradonačelnika, a 20.229 građana s pravom glasa biraće između četiri kandidata.

Glasači će i u nedelju, kao i na prošlim lokalnim i parlamentarnim izborima na Kosovu, moći da glasaju s važećim ličnim dokumentima koje su izdali MUP AP Kosovo i MUP Srbije, rekao je sinoć agenciji Beta član Centralne izborne komisije Kosova Nenad Rikalo.

Rikalo je na taj način demantovao navode pojedinih prištinskih medija da sutra neće moći da se glasa sa srpskim dokumentima.

"Glasaće se od sedam do 19 sati, u deset biračkih centara, na 27 biračkih mesta. Ukoliko neki od kandidata osvoji više od 50 odsto glasova, dobiće izbore u prvom krugu. Ako se to ne dogodi, organizvaće se drugi krug", rekao je Rikalo.

Pored Kostića, za gradonačelnika Gračanice kandidati su i predstavniki Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić, Narodnog pokreta za Kosovo Dragiša Mirić i Saip Beriša iz Demokratskog saveza Kosova.

Izborna kampanja trajala je pet dana. Vanredni izbori u Gračanici održavaju se jer je prvi čovek te kosovske opštine s većinskim srpskim stanovništvom, Branimir Stojanović, postao zamenik premijera Kosova.

Stojanović je bio kandidat Građanske inicijative "Srpska".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija