Gračanica: Manja izlaznost nego 2013. godine

Na izbore u opštini Gračanica je izašlo 24,45 odsto birača do 15 časova, što je manje nego na lokalnim izborima 2013. godine, izjavio je danas član Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Nenad Rikalo.
Na izbore u opštini Gračanica je izašlo 24,45 odsto birača do 15 časova, što je manje nego na lokalnim izborima 2013. godine, izjavio je danas član Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Nenad Rikalo.

U opštini Gračanica, prema zvaničnoj evidenciji CIK-a, ima 20.229 birača.

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Gračanice Vladeta Kostić rekao je danas posle glasanja u Lepini, da na biračkom spisku opštine Gračanica ima skoro isti broj birača, kao i stanovnika te opštine, ocenivši da je po starosnoj dobi nemoguće da svaki stanovnik ima pravo glasa.

Građani su na ovim izborima mogli da biraju između četiri kandidata. To su: Vladeta Kostić, ispred Građanske Inicijative "Srpska", Šaip Beriša ispred DSK, Dragiša Mirić iz NPK i Nenad Rašić iz PDS.

Stanovnici opštine Gračanica imali su pravo da glasaju i sa srpskim dokumentima, rekao je ranije Nenad Rikalo. Centralna izborna komisija je saopštila da je za izbore u Gračanici akreditovano 388 posmatrača.

Prevremeni izbori za gradonačelnika Gračanice održavaju se zbog toga što je bivši gradonačelnik Branimir Stojanović imenovan na funkciju zamenika premijera vlade Kosova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija