Vučić: Exit važan za reputaciju Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je Exit veoma važan za međunarodnu reputaciju zemlje i da će država nastaviti da ga podržava.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je Exit veoma važan za međunarodnu reputaciju zemlje i da će država nastaviti da ga podržava.

Vučić je zahvalio organizatorima Exita jer su od jednog događaja u Srbiji napravili evropski i svetski brend.

"Hvala vam na tome što ste pomogli Srbiji da dodatno popravi imidž u svetu koji je najbolji u poslednjih 20 godina, ali će na tome morati da se radi još deset godina da bismo bili u evropskom i svetskom vrhu", rekao je Vučić. On je istakao da Exit privlači veliki broj stranih turista, a da se nada da će Srbija u toj oblasti napredovati još više.

Direktor Exita Dušan Kovačević rekao je da je festival postao "malo čudo" jer je po drugi put osvojena veoma važna nagrada, a to je postignuto, kako je naveo, radom i entuzijazmom i znak je da se i u Srbiji može uspeti i da se i ovde dešavaju lepe vesti. Prema njegovim rečima, Exit doprinosu razvoju turizma u Srbiji, pa je u Novom Sadu zabeležen porast turista od preko 30 odsto. On je naveo da Exit može da pomogne i kroz razvoj kreativne industrije, tako da Srbija postane jedan od centara u Evropi u toj oblasti, a i da se poveća učešće u bruto društvenom proizvodu.

Na ovogodišnjoj dodeli Evropskih festivalskih nagrada za 2014. godinu, Exitov festival u Budvi proglašen je za najbolji evropski festival u kategoriji do 40.000 posetilaca po danu, dok se u izboru za glavnu nagradu u kategoriji preko 40.000 posetilaca dnevno, prošlogodišnji pobednik Exit festival, našao među prva tri u Evropi.

  • NN

    19.01.2015 12:34
    Sjajan twitt
    Exit festival, od buntovnog dečaka preko IN tinejdžera do slinavog adolescenta.
  • NSDJANIN988

    19.01.2015 11:08
    VRH!
    exit i jeste jedna od lepsih stvari u ovom ludilu...samo istrajte!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija