Opozicija traži ostavku Selakovića

Šefovi poslaničkih grupa DS-a i SDS-a Borislav Stefanović i Marko Đurišić zatražili su ostavku ministra pravde Nikole Selakovića, smatrajući ga odgovornim za štrajk advokata.
Šefovi poslaničkih grupa DS-a i SDS-a Borislav Stefanović i Marko Đurišić zatražili su ostavku ministra pravde Nikole Selakovića, smatrajući ga odgovornim za štrajk advokata.

Uoči popodnevne rasprave izmenama Zakona o javnom beležništvu, Marko Đurišić (SDS) je rekao da očekuje ostavku ministra Nikole Selakovića, a onda i obrazloženje premijera, zbog čega je dozvolio da pravosuđe bude u blokadi četiri meseca.

Šef demokrata u parlamentu Borislav Stefanović rekao je da Selaković "treba da ode zato što je dozvolio da srpsko pravosuđe bude u paralizi četiri meseca zbog tvrdoglavog insistiranja na stvarima koje sada anulira podnošenjem izmena zakona". "Time potrvrđuje da su advokati pobedili, da je izgubio. Danas on doživljava politički poraz i treba da snosni posledice", smatra Stefanović.

On je dodao da ministar pravde "peti put zbog istog seta zakona dolazi u skupštinu, da je četiri puta pokušavao trvdoglavo da izgura nečiji lični interes davanjem monopola notarima i isključivanjem advokature kao dela pravnog poretka u Srbiji".

"Ako ima gram političkog poštenja, gram odgovornosti, ne vidim kako može ostati ministar pravosuđa posle današnjeg zasedanja. Zašto da ga podseća javnost, opozicija, pravosuđe i advokatura da je čovek koji nije održao datu reč, koji je popustio pred Miškovićem. Zar nisu rekli da su promene koje traže advokati promen koje traži Mišković", upitao je Stefanović.

Iz redova vladajuće koalicije najavljuju podršku predloženim izmenama i setu pratećih zakona.

  • 19.01.2015 17:02
    Selaković je drugog dana obustave rada advokata pretio da će hapsiti advokate, a danas je prihvatio sve njihove zahteve. Komedija od države, ministra, premijera i čitave družine. I Selaković i Vučić su tvrdili da su zahtevi advokata Miškovićevi zahtevi, pa su ih zato prihvatili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija