Blagojević: 200 krivičnih prijava protiv prevaranata

Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja podnela je preko 200 krivičnih prijava protiv osoba za koje se sumnja da su do novca došle prevarom.
Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja podnela je preko 200 krivičnih prijava protiv osoba za koje se sumnja da su do novca došle prevarom.

Još toliko prijava je u pripremi i one će biti podnete u narednim danima, rekao je direktor te Kancelarije Marko Blagojević istakavši da su neke od tih prijava već dobile svoj epilog. "U dogovoru sa tužiocem postignut je sporazum da lice protiv kojeg je podneta krivična prijava vrati novac. Nije poenta goniti bilo koga, već da novac ode u prave ruke", rekao je Blagojević.

Prema njegovim rečima, posao isplate pomoći porodicama čiji su stambeni objekti oštećeni u majskim poplavama je praktično gotov i do sada je isplaćena pomoć za preko 18.000 porodica širom Srbije u iznosu od 4 miliijarde i 300 miliona dinara.

"Sada kada je taj posao praktično završen dolazi na red kontrola i to je ono čime se bavimo već neko vreme i bavićemo se time sve dok poslednje rešenje po kojem je pomoć isplaćena ne bude provereno", rekao je Blagojević.

On je objasnio da će timovi Kancelarije posetiti svaku adresu na kojoj se nalazi objekat za koji je isplaćena pomoć - razgovarće se sa komšilukom, svedocima koji su potkrepili izjavu osobe koja traži pomoć i radiće se na tome da se utvrde sve okolnosti u vezi sa konkretnim slučajem.

Blagojević je najavio krivične prijave ukoliko timovi Kancelarije utvrde da postoje osnovi sumnje da je do izdavanja rešenja došlo uz davanja lažne izjave.

Do sada je, kako je rekao, završena jedna trećina posla i biće potrebno nekoliko meseci da se taj proces dovede do kraja.

  • Konstantin

    20.01.2015 22:19
    prijave
    " razgovarće se sa komšilukom, svedocima koji su potkrepili izjavu osobe koja traži pomoć i radiće se na tome da se utvrde sve okolnosti u vezi sa konkretnim slučajem"

    Lele, lele što će tu da bude posla za Čvoroviće ?!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija