Desetoro povređeno u lančanom sudaru kod Predejana

Deset osoba povređeno je u lančanom sudaru koji se danas dogodio na autoputu Beograd-Skoplje, nedaleko od mesta Predejane.
Deset osoba povređeno je u lančanom sudaru koji se danas dogodio na autoputu Beograd-Skoplje, nedaleko od mesta Predejane.

Sedmoro povređenih primljeno je u Urgentni centar u Leskovcu, a ostali su transportovani u Niš. Što se tiče povređenih koji su primljeni u Urgentni centar u Leskovcu, kod jedne osobe dijagnostikovane su povrede teže prirode i ona će biti zadržana na bolničkom lečenju.

Dežurni lekar u Urgentnom centru Opšte bolnice u Leskovcu Tomislav Grujevski rekao je da teže povređeni pacijent ima prelom desnog ručnog zgloba i povrede glave.

"Ostali povređeni imaju nagnječenja i posekotine", kaže Grujevski.

U sudaru je učestvovalo osam vozila: jedan kamion, jedan kombi i šest automobila.  Prema navodima očevidaca, do lančanog sudara došlo je kada je kamion koji je dolazio iz pravca Leskovca skrenuo na suprotnu stanu kolovoza, udario u kombi, zatim u kamion koji je prevozio trupce, odbio se i produžio dalje.

Automobil BMW koji je dolazio iz suprotnog pravca udario je u kamion i odvukao se ispod njega, a na njih je potom naletelo još jedno vozilo.

"BMW je u potpunosti smrskan", rekao je Beti jedan svedok udesa, i dodao da su u njemu bili zarobljeni jedna žena i jedno dete kojima su u pomoć pritekli vatrogasci i lekari Hitne pomoći.

"Za sada ne znamo kakve su prirode povrede, jer su pacijenti upućeni na snimanja" rekao je ranije danas dežurni lekar u Službi Urgentnog centra Opšte bolnice u Leskovcu Tomislav Grujevski.

Na mesto udesa je došlo pet ekipa hitne pomoći i nekoliko vatrogasnih ekipa, koje su i dalje na terenu.

Do sudara je došlo najverovatnije zbog magle i slabije vidljivosti na putu, ali i greške vozača koji nisu držali odstojanja između vozila.

Ovaj put je trenutno zatvoren za kamione i autobuse saobraćaj. Mnogi vozači su odlučili da krenu sporednim, zemljanim putem, ali su napravili totalni kolaps. Kako su javili ljudi sa lica mesta, u koloni se trenutno nalazi 500 automobila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija