U gimnaziji uče turski

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji od februara će biti uvedeno fakultativno učenje turskog jezika.

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji od februara će biti uvedeno fakultativno učenje turskog jezika.

Mesta ima za najviše 25 polaznka, a već se prijavilo više od 15 zainteresovanih. Kurs je besplatan, a namenjen je prvenstveno učenicima srednjih škola.

Ivan Nedeljković, psiholog u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, kaže da je ideja za uvođenje fakultativne nastave turskog potekla iz želje da učenci više nauče i o kulturi Turske.

- Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac povezao nas je sa turskim "Bejza" edukativnim centrom iz Beograda koji će slati svog nastavnika. Đaci će osim jezika učiti i o turskoj kulturi, a moći će da se upoznaju sa drevnom umetnošću slikanja na vodi koja se zove ebru. To je orijentalna umetnost ukrašavanja papira - objašnjava Nedeljković.

On kaže da povod za uvođenje turskoj jezika u škole nikako nije bio da polaznici bolje razumeju turske serije, mada je bilo zainteresovanih za ovaj jezik baš iz tog razloga. U školi se nadaju da će zainteresovanost đaka biti dovoljna da nastava turskog jezika bude uvedena i naredne godine.

  • @Srki

    21.01.2015 20:03
    Nisam ti dala minus samo zbog onog dela o Vojvodini. Inače, Turska privreda je jedna od malobrojnih koja nije bula u recesiji za vreme ove ekonomske krize. Naprotiv, svake godine beleži priličan rast. Valjaće im znanje turskog, itekako. Osim toga, ni krv nije voda...
  • 21.01.2015 17:54
    Geni su cudo.
  • tako

    21.01.2015 17:06
    treba
    lale nek uce madjarski nemacki,od nji su nesto i naucili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija