Prosvetari: Deo plate se vraća kroz dve nagrade

Prosvetari očekuju da im deo oduzete plate bude vraćen kroz dve nagrade, čiji bi iznos, kako pojedini sindikati navode, mogao da bude po 7.500 dinara.

Prosvetari očekuju da im deo oduzete plate bude vraćen kroz dve nagrade, čiji bi iznos, kako pojedini sindikati navode, mogao da bude po 7.500 dinara.

Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković rekao je da bi kroz dve nagrade, novogodišnju i vidovdansku, prosvetni radnici mogli da dobiju oko 15.000 dinara, što bi dovelo da se štrajk koji traje dva meseca okonča 26. januara kada treba da budu postpisani PKU i sporazum sindikata i Ministarstva prosvete.

Član Predsedništva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Zvonimir Jović kaže da u tom sindikatu neće da pominju cifre jer, kako kaže, ne znaju čime raspolaže budžet. "Nezvanično, po informacijama koje su dobile kolege iz drugih sindikata radi se o sumi od 13.000 do 15.000 dinara za obe nagrade, ali ne bih da prejudiciram", rekao je Jović.

On je naveo da će prosvetari očigledno morati da se pomire sa manjom platom ali bi satisfakcija donekle mogle da budu ove dve nagrade, predviđene u PKU.

  • MARIJA

    22.01.2015 09:08
    uzas
    Pa zašto samo prosvetarima dati pare, pa i nama lekarima su smanjene plate i svim ostalim korisnicima budzeta... uzas i nepravda... sad cemo svi strajkovati
  • Sim

    21.01.2015 19:33
    Zaslužuju mnogo više. Toliko ulažu da bi stekli zvanje, a još se maltretiraju vikendima na seminarima.
  • JO

    21.01.2015 19:15
    nije nego
    Nije vama oduzet ni dinar nego dobijate i više nego što bi trebali.Ima vas 30% viška pa što njih ne oterate a njihove pare podelite nego koristite decu da ba napunili gu...ce.Te cifre što ste napisali podelite sa onim koliko koštaju terevenke kad neko ide u penziju ili 8 mart pa onda reci da ti je neko nešto uzeo.Kod mene u radnji jedna škola pazarai sokove,kafu i alkohol po 5-10 hiljada nedeljno a onda klinac dodje iš škole i kaže štrajk jer im je mala plata.kako vas samo nije sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija