Stefanović: Ako je Janković ugrožen, neka se obrati policiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas Zaštitnika građana Sašu Jankovića da se obrati policiji u vezi sa pretnjama za koje kaže da ih dobija posle podnošenja krivičnih prijava protiv dvojice pripadnika VBA.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas Zaštitnika građana Sašu Jankovića da se obrati policiji u vezi sa pretnjama za koje kaže da ih dobija posle podnošenja krivičnih prijava protiv dvojice pripadnika VBA.

"Ako smatra da postoji osnov da se utvrde određene mere koje bi obezbedile njegovo bezbedno funkcionisanje, pozivam ga da se obrati policiji ili tužilaštvu i da pristupimo merama i radnjama da i njemu, kao i drugim građanima Srbije, obezbedimo sigurnost, ukoliko je ugrožen", rekao je Stefanović.

Janković je gostujući na TVN1 rekao se ne oseća bezbedno zbog pretnji koje dobija, te da su na njegov račun poslednjih dana izrečene najružnije diskvalifikacije, kao i da on podriva sistem bezbednosti.

Govoreći o krivičnim prijavama koje je obmusman podneo protiv pripadnika VBA, a za koje tvrdi da su zasnovane isključivo na dokumentima MUP-a, Stefanović kaže da je Sektor unutrašnje kontrole jedini koji je u MUP nadležan da kontroliše zakonitost u postupcima policije.

Sektor, međutim, ni u jednom trenutku ne tvrdi ono što u svojim izjavama iznosi Janković, te da to nije stav MUP-a. Stefanović je podsetio da je nakon incidenta, koji se dogodio tokom prošlogodišnje Parade ponosa, Sektor kontrole po nalogu tužioca obavio detaljnu istragu o događaju, prikupio materijalne dokaze, obavio razgovor sa svedocima i civilima koji su se nalazili u blizini, kao i sa učesnicima događaja. Nakon toga je, dodao je, Sektor podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužiocu protiv sedam pripadnika Žandarmerije.

MUP u ovom slučaju "niti sudi niti presuđuje" i to ostavlja sudu, rekao je ministar i pozvao druge učesnike u političkom i javnom životu da to ne čine.

Ombudsman Janković saopštio je 14. januara da je podneo krivične prijave protiv dvojice pripadnika Uprave Vojne policije zbog napada na pripadnike Žandarmerije kada su se žandarmi sukobili sa četiri osobe, od kojih su dve braća premijera Srbije i gradonačelnika Beograda.

  • ZoranNS

    21.01.2015 18:46
    Stefanović je partijski kadar a ne šef policije
    Stefanović je partijski kadar a ne šef policije, Janković je visoki državni službenik, stoga je napanuta država, ovo je posao za skupštinu, pogotovo to što mu se ne daju podaci koje traži, i to bi trebao da komentariše Stefanović, to je pravi problem.
  • Ivan

    21.01.2015 18:13
    Primitivci
    sve strasni Srbi prete iza ledja,sacekuse u mraku preko balavaca i sve to se je oduvek zvalo kukavicluk.
    Nemate ni m..a ni j..ca da nekome u facu nesto uradite samo pokvareno i kukavicki. Uradi stoj za tim odgovaraj ako si takav jack i frajercina. Ali 90% vas su velike kokice da ne kazem pilici.
    Sramite se vi niste nikakvi frajeri vi ste olosh.
  • dr

    21.01.2015 18:05
    se
    zabrinuo za drzavne sluzbenike?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija