Do 1. juna rešenja za legalizaciju

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će do 1. juna biti pripremljen poseban zakon ili propis koji će rešiti pitanje oko milion i po nelegalnih objekata u Srbiji.
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će do 1. juna biti pripremljen poseban zakon ili propis koji će rešiti pitanje oko milion i po nelegalnih objekata u Srbiji.

"Legalizovaćemo sve što bude moglo da se legalizuje", rekla je Mihajlović.

Mihajlović je istakla da će se naći rešenje da većina objekata bude legalizovano, ali da neće moći da se legalizuju objekti koji ugrožavaju bezbednost ljudi, zatim oni u nacionalnim parkovima i objekti građeni u koritima reka i na drugim zabranjenim mestima.

Ministarka je rekla da će taj višedecenijski problem biti konačno rešen ove godine, dodajući da je prethodnih godina stalno povećavan broj nelegalnih objekata u Srbiji.

Mihajlović je, takođe, dodala da će nakon donošenja posebnog zakona ili propisa, ili nekog drugog pravnog rešenja za legalizaciju, država sprovoditi strogu kontrolu kako se više nikada ne bi gradilo nelegalno.

  • 18.02.2015 15:13
    kom
    pre 3 dana dobijem od rgz dopis za uknjizbu .ni manje ni vise nego kuca i pom objekat 25000 din plus elaborat 120 e??sta je tu dzabe pitam konkretno ministra Velju Ilića??? a 5 god. nisu kadri da urade gradjevinsku dozvolu jer svaka vlast donosi svoj zakon ja samo nosi dopune prepravljaj proj. dok i tako u krug. nije samo NAROD KRIV!!!krive su institucije javnog sektora!!!
  • 23.01.2015 11:46
    Da li ce biti obecanje kao za zezeljev most
  • sovra

    22.01.2015 07:33
    Sad ce drzava uzimati pare ljudima koji vise nemaju para ni kuce da zavrse.Umesto da legalizuje sve za dzabe i tako pomogne ovom napacenom narodu a posle sebi naplatu izvrsi preko godisnjeg poreza na imovinu,ali sto. jeednostavno kad moze komplikovano kao i sve

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija