Bogoljub Karić tuži Srbiju Strazburu zbog oduzete imovine?

Odbegli biznismen Bogoljub Karić pokrenuo je pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu postupak za zaštitu imovine koja mu je oduzeta u Srbiji, piše "Kurir".

Odbegli biznismen Bogoljub Karić pokrenuo je pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu postupak za zaštitu imovine koja mu je oduzeta u Srbiji, piše "Kurir".

Advokat porodice Karić Milorad Panjević potvrdio je za taj list da je njegov klijent tužio državu Strazburu, uz napomenu da se lično ne bavi tim slučajem, ali da je za to angažovana čuvena međunarodna advokatska kancelarija "Vajt end Kejs". "Nema tu ničeg spornog, angažovani su advokati koji se bave povraćajem imovine i rade na procenat", rekao je Panjević.

Postupak je pokrenut pred ovim evropskim sudom u slučaju zgrade "Aeroinženjeringa" u Beogradu, firme koja je bila pod stečajem, navodi taj list pozivajući se na više izvora, uključujući i stranku Pokret snaga Srbije čiji je Karić predsednik. Ovaj objekat je zatim pripao državi i u njemu se trenutno nalazi Građansko odeljenje Prvog osnovnog suda.

Bogoljubov brat Dragomir Karić, koji je ujedno republički poslanik, ali i potpredsednik stranke Pokret snaga Srbije, koja je na poslednjim i pretposlednjim izborima bila na listi Srpske napredne stranke, kaže da je sve u rukama advokata koji rade na tom slučaju.

Kako pišu "Novosti", pred Evropskim sudom za ljudska prava vodi se spor, ali ne konkretno oko zgrade, već zbog sumnje da je nekadašnje preduzeće "Aeroinženjering" čiji su Karići bili vlasnici 48,24 odsto nezakonito uvedeno u stečaj 2008. godine.

  • 22.01.2015 10:21
    DA DA i treba
    Tako ce i Miskovic i ostali a zasto i nebi kad se posao neuradi kako treba.Ko zna gde su suduje i istražitelji završili škole pa samim tim i rezultati istrage i presude su takvi da ce u Strazburu Karić dobiti sud a mi ima sve da plaćamo.
    Sadašnji ministar policije stefanović je od iste sorte.Koliko se sećam nesto u vezi ekonomije na Megatrendu.100% Mišković ima da nas tuži.I DOBIJE SUD
  • 22.01.2015 09:47
    I država njega traži. Pa neka se nađu.
  • Vlada

    22.01.2015 08:58
    ...
    'Tri padeža dva mladeža' traži nazad imovinu koju je dobio na poklon od mentora-uništitelja pok. Slobodana Miloševića. Ma hajde!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija