Socijalni slučajevi finansiraju stranke

Političkim strankama je 2012. godine 48 korisnika socijalne pomoći uplatilo novac za kampanju za izbore.

Političkim strankama je 2012. godine 48 korisnika socijalne pomoći uplatilo novac za kampanju za izbore.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, najviše takvih slučajeva bilo je kod Srpske napredne stranke - 33, a slede Liga socijaldemokrata Vojvodine sa 8, DS sa 3, SPS sa 2 i Narodna partija (nekadašnja stranka Maje Gojković) i DSS.

Kako prenose Novosti, iako se socijalna pomoć, zavisno od broja članova domaćinstva, kreće od 7.789 do 17.738 dinara, ovi građani su strankama uplaćivali i do 50.000 dinara. Nadležne institucije ni posle više od dve godine nisu reagovale na ove slučajeve, a u Agenciji kažu da je to posao ministarstva.

- To treba da bude posao za nadležno ministarstvo, koje treba da uradi reviziju primalaca pomoći koji su dali novac za stranku. Može da se desi da je njima neko dao novac da uplate na račun, pa se možda iza njihovih imena kriju tajni finansijeri. U tom slučaju radi se o krivičnom delu - kažu u Agenciji za borbu protiv korupcije, koja je slučajeve otkrila pregledajući finansijske izveštaje stranaka nakon izbora 2012. godine.

U Agenciji smatraju da država mora da istraži da li je onima koji doniraju novac strankama potrebna socijalna pomoć ili da pronađe one koji su se sakrili iza njihovih imena.

  • srb

    22.01.2015 13:43
    Nemate pojma o cemu se radi, bolje cutite..
  • 22.01.2015 13:13
    Ukinuti im socijalna primanja, jer im ocigledno ne trebaju.
  • AntiBot

    22.01.2015 13:11
    Hajd' sad SNS BOT-ovski Glupani-Tupani da vas vidim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija