Uskoro olakšice za kredite u francima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će verovatno početkom iduće nedelje Narodna banka Srbije (NBS) predložiti određene olakšice za otplatu kredita indeksiranih u švajcarskim francima.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će verovatno početkom iduće nedelje Narodna banka Srbije (NBS) predložiti određene olakšice za otplatu kredita indeksiranih u švajcarskim francima.

Vučić nije mogao da precizira koje olakšice će biti predložene, ističući da će to utvrditi NBS u saradnji s bankama.

Premijer je ukazao da država nema nikakve obaveze da izdvaja novac da bi pomogla građanima koji su se zaduživali u francima, ali ipak traži način kako da im olakša otplatu rata i da pri tom ne ugrozi stabilnost finansijskog sistema.

Po njegovim rečima, druge zemlje u okruženju su pribegle merama na štetu banaka, što Srbija nikada neće učiniti. Građani su, kako je podsetio, u vreme kad su uzimali kredite imali izbor - da li da se zadužuju u francima po nižoj kamati, ili u evrima po višoj kamati.

  • MilanNS

    22.01.2015 21:51
    Paradoks
    Svaka normalna drzava bi trebalo da stane iza naroda i da ga zastiti jer drzavu cine ljudi...
    Uporedite sledece:
    ukupan dug je oko milijardu evra sto je jednako:
    -1000 puta vise nego sto je drzava dala kao odstetu jednom amerikancu jer ga je jedan mladic iz srbije brutalno prebio
    - polovini sume za koju je prodata naftna industrija srbije

    pa pogledajte kako se drzava razbacuje ma sve strane
  • draža

    22.01.2015 19:42
    Sad vidim i razumem zašto Srbi masovno uzimaju madjarsko i hrvatsko državljanstvo.Još malo i biće ono tarabićevo odnosno tomino svi pod jednu šljivu.
  • S21

    22.01.2015 18:34
    Postoji samo jedno rešenje - uzeti novac svih nas i preliti ga u olakšice švajcarcima. Sve drugo je isto to, samo drugačije upakovano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija