Protest Novopazaraca zbog karikatura Muhameda

U Novom Pazaru je održana mirna protestna šetnja povodom objavljivanja karikatura proroka Muhameda u francuskom nedeljniku "Šarli ebdo", ali i drugim medijima.
U Novom Pazaru je održana mirna protestna šetnja povodom objavljivanja karikatura proroka Muhameda u francuskom nedeljniku "Šarli ebdo", ali i drugim medijima.

Protestna šetnja organizovana je nakon najveće molitve muslimana petkom u novopazarskim džamijama, a okupljeni su nosili transprente na kome piše "Muhamed" i uzvikivali "Alah je jedan".

Po završetku šetnje učesnicima se na trgu obratio jedan od imama Irfan Malić koji je rekao da su vernici na miran i dostojanstven način izrazili poslušnost i ljubav prema proroku Muhamedu.

"Ono što su učinili novinari francuskog satiričnog magazina Šarli ebdo više govori o njima", rekao je Malić i dodao je "savremena civilizacija u moralnom kolapsu, moralnoj i verskoj krizi". "Mi tuđe svetinje ne diramo, poštujemo i Isusa i Mojsija i sve ostale božje poslanike", rekao je Malić istakavši da su muslimanski vernici u Sandžaku osećali moralnu obavezu da izađu i kažu da bi svaki od njih dao život za Muhameda.

Malić tvrdi da se u Parizu dogodio atentat, a ne teroristički napad. "Muslimani nisu teroristi i islam nema veze sa terorizmom, mi smo protiv svakog terora, a za atentat u Parizu krivi su oni koji su naručili karikature, jer su uvredili milijardu i po muslimana", rekao je Malić napomenuvši da kada na to reaguje jedan, dva ili tri, njima
treba i suditi ako su, kako je rekao, krivi.

Malić opominje da ne treba kriviti islam i sve muslimane.

  • 23.01.2015 18:18
    Islam je savršen, ali musliman nije. Tužno je što čita knjigu i sasvim pogrešno razume šta mu njegov bog poručuje... Tako su, uostalom radili i pripadnici drugih religija. Otuda toliko kamenovanja, spaljivanja na lomači i fikarenja glava...
  • Shimmy

    23.01.2015 16:12
    Nije problem...
    Ajde sto bi zivot dali, ali zivot uzeli...
    Meni SVAKI ljudski zivot vredi vise od dostojanstva vaseg proroka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija