Čanak: Sluga mađarskih desničara bio u Vladi Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je danas kritikovao poslanika Evropskog parlamenta ispred mađarske vladajuće stranke Fides, bivšeg vojvođanskog sekretara za obrazovanje i manjine Andora Delija i rekao da je on "sluga mađarskih desničarskih ekstremista".
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je danas kritikovao poslanika Evropskog parlamenta ispred mađarske vladajuće stranke Fides, bivšeg vojvođanskog sekretara za obrazovanje i manjine Andora Delija i rekao da je on "sluga mađarskih desničarskih ekstremista".

Deli je odbacio kritike LSV.

"Ove izjave me uopšte ne zanimaju i nemaju uticaja na moj rad. Treba da se sazna od koga dolaze ovakve izjave. Kada se to sazna, odmah postaje jasno kakvu težinu imaju ove rečenice i postaje jasno da ljudi, koji izgovaraju ove rečenice, nemaju pojma o tome kako sve to funkcioniše", rekao je Deli.

Čanak je rekao da Deli odbacivanjem kritika i uvredama na račun LSV nije izneo nijedan argument, već samo "proizvoljne kvalifikacije u najboljem maniru desničarskih ekstremista čiji je bestidni sluga".

"A da nema ni stida ni srama, govori to da se još i oglašava posle nedvosmislenog stavljanja na listu stranke druge države, pošto je pre toga obavljao jednu od najznačajnijih funkcija u AP Vojvodini. To govori i o njemu, i o tome ko ga plaća, za čije interese zaista radi, a moglo bi se ponešto zaključiti i o sveukupnom moralu i integritetu", poručio je Čanak.

  • DS22

    13.02.2015 09:38
    Ako treba da biram
    Izmedju Madzara koji je u Evropskom parlamentu na listi MADZARSKE partije i Canka koji je kakav god da je poslanik u Srbiji -BIRAM NJEGA ! A znate zasto nemoze se sedeti na DVE stolice a da ne propadnes .I koji je to lIK I DELO mister DELI ,cime je on zaduzio Vjvodinu ?Sta trazio "pomoc za poplavljene" i KOLKO je slepera doneo ,para ili cega -NULA .SVE LAZ I PROPAGANDA ORBANOVACA .A dajel Orban Srpski ili Madzarski premijer .ma bice Srpski SEVERNE SRBIJE cim i Pastor ide kod njega na k"konsultacije" .Alooo Srbi trgnite se nije ovde CANAK u pitanju vec ko PRODAJE I ZASTO SEVER SRBIJE!
  • NS2

    09.02.2015 22:38
    Na cijoj listi
    Devi nije na listi ni jedne Srpske partije u Evropskom parlamentu NEZNALICE BELOSVETSKE!
    On je na listi MADJARSKE partije iz Madjarske i zastupa interese MADJARSKE ako vAS gospodo neko nesto pita!
    Canak nije moj idol ali sve sto je u ovom clanku napisano je istina i nju SAKRIVAJU samo madjari ili glupi radikali,ups nazadnjaci .
    Jedno je KONTRIRATI CANKU a drugo je sta je istina!
  • 09.02.2015 14:23
    Srbi u Srbiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina