Forum o organskoj proizvodnji u Selenči

Dvanaesti Forum o organskoj proizvodnji, koji tradicionalno organizuje Centar za organsku proizvodnju Selenča, održaće se u petak, 28. septembra 2018. u Selenči.
Forum o organskoj proizvodnji u Selenči
Foto: 021.rs
Tema ovogodišnjeg Foruma je "Sertifikacija u organskoj proizvodnji". U okviru Foruma održaće se i međunarodni poslovni susreti koji za cilj imaju da dodatno pomognu preduzećima da lakše dođu do domaćih i stranih preduzeća, festival hrane pripremljene po tradicionalnim recepturama, kao i panel diskusija o procesu sertifikacija i usklađenosti regulative sa EU.
 
Takođe će biti dodeljena novinarska nagrada "Selenča organik" najboljim medijskim prilozima koji se bave temama organske proizvodnje. 
 
Registracija učesnika počinje u devet časova i 30 minuta, a program počinje u 10 časova. Više o programu i učesnicima možete videti OVDE.
 
Prošle godine je Forumu prisustvovalo 250 ljudi. Forum se održava uz podršku Vlade AP Vojvodine, a u suorganizaciji Poljoprivrednog Univerziteta u Nitri (Slovačka), Evropske preduzetničke mreže Srbije, Višegradskog fonda i Interreg IPA CBC Program Hrvatska-Srbija.
 
Centar za organsku proizvodnju u Selenči je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti unapređenje i razvoj organske poljoprivredne proizvodnje, zaštite interesa proizvođača, prerađivača, trgovaca u organskoj poljoprivrednoj proizvodnji, zaštite interesa potrošača organskih proizvoda i zaštite interesa ostalih zainteresovanih lica na polju unapređenja zdravstvenih, ekoloških, agrotehničkih i tržišnih uslova i kriterijuma za razvoj organske poljoprivredne proizvodnje, prerade, plasmana, distribucije, promocije i potrošnje organskih proizvoda.
 
Inače, ove godine će se u Selenči u saradnji sa Fondacijom 021 istog dana kada i Forum organske proizvodnje održati i manifestacija "Čuvarkuća" koja uključuje izložbu slika, bogat kulturni program i degustaciju tradicionalnih jela. Više o "Čuvarkući" pročitajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.