Traže postavljanje cisterni za pijaću vodu u Zrenjaninu

Nevladina organizacija "Građanski preokret" zatražila je od gradske vlasti u Zrenjaninu da sva sredstva za vodosnabdevanje planirana budžetom za 2020. godinu preusmeri u nabavku cisterni za pijaću vodu koje bi svakodnevno bile raspoređene po gradu, kao i za nabavku vodomata koji bi trajno bili postavljeni u holovima svih javnih institucija: ambulanti, bolnica, škola, vrtića, suda, gradske uprave i kulturnih ustanova.
Traže postavljanje cisterni za pijaću vodu u Zrenjaninu
Foto: 021.rs

"S obzirom na to da se izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode u Zrenjaninu pretvorila u petogodišnju kriminalnu ujdurmu, krajnje je vreme da se na alternativni način postupi po nalogu pokrajinskog sanitarnog inspektora koji je svojim Rešenjem još 2004. godine naložio JKP 'Vodood i kanalizacija' da odmah obezbedi higijenski ispravnu vodu za piće stanovništvu Zrenjanina", navodi se u saopštenju "Građanskog preokreta".

Ova nevladina organizacije je pozvala pokrajinsku i republičku vlast da pomognu Zrenjaninu i posreduju u postizanju sporazuma sa gradskim vodovodima Beograda, Novog Sada i Vršca o dugoročnom snabdevanju Zrenjanina cisternama sa pijaćom vodom.

"Apelujemo na tužilštvo kojem smo podneli krivičnu pijavu protiv gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, direktora JKP 'Vodovod i kanalizacija' Predraga Bodiroge, zakonskog zastupnika konzorcijuma koji gradi 'fabriku vode' Nenada Obradovića i drugih povezanih lica, da konačno pokrene istragu i liši slobode odgovorna lica, pre nego što naprave još veću štetu po javni interes, dodatno ugroze javno zdravlje ili pobegnu iz zemlje", dodaje se u saopštenju.

  • Gedzovan

    06.01.2020 18:45
    u raju
    Prodaeem litru vodu za petnajs evrica.
  • Vojvodjani?

    06.01.2020 18:28
    Pijte vise mleka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina