GRAFIKA Nejasno koliko ima zaraženih Vojvođana

Podaci o tome koliko ima zaraženih stanovnika Vojvodine od Covida-19 i dalje su nejasni jer se svakog dana pojavljuje drugačija, teško proverljiva informacija.
GRAFIKA Nejasno koliko ima zaraženih Vojvođana
Foto: 021.rs

Mada se prema podacima koje daje republički Krizni štab ove nedelje čini da broj obolelih u Vojvodini stagnira i da je otkriveno tek oko tridesetak novih slučajeva, najnoviji podaci na sajtu Covid19.rs pokazuju rast od oko 140 pacijenata za period od dva dana. Novi podaci koji su objavljeni u četvrtak popodne pokazuju da ima 472 obolelih od novog virusa korona.

U odnosu na prethodno prezentovane informacije, sada je primetno da je značajno opao broj Novosađana - sa 169 na 91. Kada se pogledaju ostala mesta, Pančevo je sada skočilo na drugo mesto sa 58 zaraženih u odnosu na prethodnih 35, dok u Subotici i dalje ima 36 zaraženih. Veliki skok ima i Vršac, koji sada ima 33 obolelih u odnosu na dvoje obolelih iz prethodnih evidencija, a slično je i sa Starom Pazovom, koja ima 24 obolela u odnosu na troje ranije evidentiranih pacijenata.

Zrenjanin sa 23 i Kikinda sa 19 imaju tek neznatno više zaraženih, a Sremska Mitrovica sa 18 ima dvoje manje, dok se sada pojavio Alibunar sa čak 18 zaraženih u odnosu na samo jednog pre nekoliko dana. Koliko ima zaraženih u Vojvodini pogledajte u listi koja sledi, a kako je bilo pre dva dana pogledajte OVDE.
 



Ukupno 472

Kako se značajno smanjio broj Novosađana, ali se povećao broj zaraženih virusom u drugim naseljima u Vojvodini, od kojih se neka do sada nisu spominjala ni u jednom izveštaju, može se zaključiti da je došlo do neke promene u prikupljanju podataka za Covid19.rs. Najverovatnije se radi o tome da se sada drugačije vode podaci o mestu stanovanja ili prebivališta zaraženih.

Pomenimo i da je broj od 472 obolelih manji od podataka koji se odnose na pokrajinu, koje su dali Krizni štab i Pokrajinska vlada u četvrtak, a koji iznosi 536 obolelih u Kliničkom centru Vojvodine, na Novosadskom sajmu, u Banji Junaković i Bolnici u Pančevu, u kojoj se nalazi i veći broj pacijenata iz Beograda.

  • Gagi

    17.04.2020 16:23
    Hoćemo u Grčku?
    Nejasno je zašto ne postoji ažuriran broj obolelih, koji bi bio precizan i interaktivan.. ovako se javlja jaka sumnja da se podacima manipuliše ili da je sistem toliko rastimovan da vi ne možete dobiti iste podatke ako uzmete različite izvore. Pogledajte kako radi grčki sajt https://coronavirus.pineza.eu/
  • Subotičanka

    17.04.2020 11:40
    Nisu tačni ni podaci za Suboticu. Prema jučerašnjem saopštenju Kriznog štaba na lokalnom nivou, u Subotici ima 45 slučajeva zaraze.

    Ova statistika je zbir netačnih brojeva!
  • Dane

    17.04.2020 11:16
    Ej
    U Srbobranu ima njih 9 registrovanih i jos se cekaju razultati za puno njih. A na mapi Srbobrana uopste nema haha. Ova država je pukla skroz. Pa onaj Kon i Tiodorovic su pre 10 godina bacili 2000000 skupih vakcina lošom procenom. To stručnjaci???? Robija odmah

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina