Postrojenje za preradu vode za piće radiće po principu zatvorenog sistema, gde je celokupan proces zaokružen i gde se ni jedna kap vode ne odbacuje već ponovo vraća u sistem na preradu, a ovakav sistem se, prema rečima direktora JKP "Vodovod" Bezdan Dejana Kubatova po prvi put primenjuje u Srbiji.
"Fabrika za preradu vode u Bačkom Monoštoru je u samom finišu posla. Ostalo nam je još nekih realno mesec – mesec i po dana ozbiljnog posla, nakon toga ćemo ulaziti u finiš gde ćemo vršiti ostale pripreme za puštanje u rad. Završetak radova, što se mehanike tiče i što se tehnologije tiče, očekujemo krajem aprila ili početkom maja, nakon toga ćemo početi sa tehničkim pripremama za puštanje u rad i sa probama rada", rekao je u petak Kubatov.
Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković istakao je da radovi idu dobro i da će svi rokovi koji su zadati biti ispoštovani.
"Mi iskreno očekujemo da bi početkom juna trebalo da krene da se ova prečišćena voda pušta u sistem i da konačno stanovnici Bačkog Monoštora dobiju pijaću vodu. Ove godine dobili smo i sredstva za buster stanicu u Staparu od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i očekujemo da će krenuti radovi na izgradnji ove buster stanice, te da će, pored građana Monoštora, i građani Stapara i Doroslova konačno dobiti pijaću vodu u svojim naseljenim mestima", poručio je Ratković.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
,
Pretpostavljam da ce isto toliko biti apaticni i cutati i trpiti.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar