"Seki Aleksić i Vladimiru Štimcu dodeliti zahvalnice": Ponudili pomoć maloj Romkinji iz Vrbasa

Predsednik Romske partije Srđan Šajn uputio je inicijativu Nacionalnom savetu romske nacionalne manjine da dodeli zahvalnice pevačici Seki Aleksić i košarkašu Vladimiru Štimcu.
Incijativa da im se dodele zahvalnice pokrenuta je jer su, kako je ocenio Šajn, "održali lekciju humanosti" posle incidenta u školi i uvreda kojima je bila izložena jedna devojčica Romkinja.
Društvenim mrežama se prethodnih dana proširila vest da su devojčici iz Vrbasa, učenici iz škole koju pohađa, "poklonili" bakarnu žicu, jer, prema njihovim rečima, njena porodica to skuplja, pa da "im se nađe", a navedeno je i da sa devojčicom niko ne želi da ide na maturu jer je Romkinja.
Aleksić se ponudila da sa devojčicom ide na maturu, a Štimac je poručio da će devojčici kupiti haljinu i cipele za taj svečani dan.
 
Šajn je, reagujući na njihove poruke, u današnjem saopštenju naglasio kako je veoma važno u ime Romske zajednice uputiti zahvalnicu ljudima koji su tim gestom učinili "veliki korak u borbi protiv diskriminacije i nasilja koje romska deca trpe".
 
"Njihov gest je poziv svim dobrim ljudima da u teškim vremenima budu glasniji kada je u pitanju borba za jednaka prava za svu decu", zaključio je Šajn. 
  • Zoka

    23.05.2023 12:00
    Veliki ljudi
    Seko, ne pratim muziku koju Vi izvodite, ali ste skorijim izjavama i delovanjem jako porasli u mojim ocima. Hvala vam. Puno postovanje!

    Za Stimca sam znao i ranije! U svakom smislu Veliki covek!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina