Proširuje se zatvor u Sremskoj Mitrovici

U kompleksu Kazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica biće izgrađen još jedan paviljon za smeštaj 192 lica lišena slobode.
Proširuje se zatvor u Sremskoj Mitrovici
Foto: 021.rs
Uprava za krivične sankcije objavila je tender za izvođača radova čija procenjena vrednost 720 miliona dinara (oko 6,1 milion evra), piše Nova ekonomija
Novi paviljon će se graditi u okviru postojećeg kompleksa KPZ Sremska Mitrovica, imaće prizemlje i dva sprata, a pored soba za uhapšena lica imaće perionicu, kantinu, kancelarije, tehničke prostorije i prateće sanitarne čvorove.
Radovi će, kako piše u javnom pozivu, delimično biti finansirani iz zajma koji je Srbija uzela od Banke za razvoj Saveta Evrope za zatvorske objekte u Kruševcu i Sremskoj Mitrovici. Ukupan iznos zajma koji je Srbija uzela za ta dva objekta iznosi 30 miliona evra, vidi se iz sporazuma o zajmu koji je Skupština Srbije potvrdila krajem jula ove godine.
 
Kako piše u sporazumu, zajmom banke će se sufinansirati do 71 odsto ukupnih troškova projekata.
 
Za projekat u Sremskoj Mitrovici je iz zajma obezbeđeno šest miliona evra, dok Vlada obezbeđuje tri miliona evra, vidi se iz sporazuma. 
 
Kompleks KPZ-a je u postupku rekonstrukcije i realizacije novih objekata: 2007. godine otvoren je novi paviljon za smeštaj, lečenje, osuđenika, sa šetalištima i drugim sadržajima, a 2020. završena je izgradnja još jednog paviljona.
Poslednja faza rekonstrukcije postojećih objekata je u toku, kao i ograđivanje kompleksa dodatnom žičanom ogradom, piše u dokumentaciji.
 
Kompleks KPZ-a zauzima površinu od oko 19,3 hektara. Na ostalim delovima parcele se nalaze najvećim delom industrijski pogoni, pomoćni objekti, infrastrukturni objekti u funkciji kompleksa, površine na kojima se obavlja zemljoradnja.
 
Kapacitet ustanove je projektovan za smeštaj 1.150 osuđenih lica, ali je puštanjem u rad novog paviljona početkom ove godine povećan na oko 1.500 lica.
  • minimaks

    28.08.2023 11:50
    samo nedeljom
    hoce li dobiti i fudbalski STADION
    pa svi volimo fudbal
  • Sima S.

    27.08.2023 14:14
    Napredno vidoviti
    "Proširuje se zatvor u Sremskoj Mitrovici.."
    - Na vreme ! Blizu je 5. oktobar...
  • Zoka

    27.08.2023 13:26
    Neka,neka tebace toga jos…Cekamo pad sekte,bice malo i pet takvih zatvora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina