Vučić: Danas ugovori za izgradnju puteva u Vojvodini, plan da proširimo auto-put Novi Sad - Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u Kini danas biti potpisana dva važna ugovora za izgradnju auto-puteva u Vojvodini.
Vučić: Danas ugovori za izgradnju puteva u Vojvodini, plan da proširimo auto-put Novi Sad - Beograd
Foto: 021.rs
"Sutra potpisujemo izgradnju deonice, koja preko Pupinovog mosta izlazi do Zrenjanina i spajaće se sa novim auto-putem Zrenjanin - Novi Sad. Sad tamo imate običan put koji ide preko Kaća od Novog Sada i zaobilazi Žabalj. Sad ćemo povezati i Čurug, tako da ćemo imati put koji kada se spoji biće kao jedan trougao. Od Beograda do Zrenjanina, do Novog Sada pa opet do Beograda", rekao je Vučić u Pekingu.
On je dodao da će u naredne dve godine morati da se proširi auto-put Beograd - Novi Sad.
"Očekujemo ove godine oko 74-75 miliona vozila. Očekujemo u budućnosti i više od 100 miliona. Mi taj najprometniji i najzakrčeniji put moramo da proširujemo. To su velike vesti za ljude iz južžnog i srednjeg Banata, naravno i Beograda", naveo je Vučić.
 
Predsednik Srbije je dodao da se očekuje i potpisivanje još jednog ugovora.
 
"To je put koji zbog izgleda nazivamo Smajli (Vojvođanski osmeh), a on povezuje Bački Breg na severozapadu Srbije, preko Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Bečeja, Novog Bečeja, Kikinde i Crnje sa novim prelazom koji je sa Rumunima dogovoren. I spojiće zapadnu Bačku i severni Banat", rekao je Vučić.
Vučić je otkrio i da je naručeno pet najmodernijih železničkih kompozicija.
 
"One su morale da prođu sve evropske procedure, standarde da bi mogle da saobraćaju po svim evropskim prugama. Tih pet kompozicija koštaju nešto manje nego tri kompozicije od Štadlera. Štadlerove su najlepše na svetu, ali ni ove ni po čemu u kvalitetu ne zaostaju", naveo je Vučić.

Komentari 39

  • Darkoni

    18.10.2023 09:41
    Istina je da Vučićeva vlast ne gradi puteve nego izvršava naređenja. Svi putevi se grade za potrebe rio tinta i sličnih kompanija. Svi političari to dobro znaju ali zamajavaju građane sa debljinom asfalta i koliko se ko ugradio. Svi se oni ugrađuju a mi se glođemo ko je pošteniji. Probudite se .
  • Trole

    17.10.2023 21:19
    U Vojvodini se do sada nikada nisu iskazale potrebe za saobraćajno povezivanje na pravcu zapad-istok (normalno i obratno) osim na kraćim relacijama. Sada kao i decenijama unazad saobraćaj se u daleko najvećoj meri odvijao na pravcu sever-jug. Ne pamtim da je u poslednjih pola veka postojala saobraćajna veza između, recimo, Sombora i Kikinde. Nije bilo potrebe. Međutim i Somboru i Kikindi i Zrenjaninu potrebne su dobre putne veze (autoputevi) ka Novom Sadu i Beogradu.
  • Бор Боранин

    17.10.2023 14:39
    Žive ljudi i u Istočnoj Srbiji
    Predsedniče, i u Istočnoj Srbiji žive ljudi!

    Lepo je što je predsednik pustio autoput Ruma-Šabac dugačkog 24,6 dugačkih kilometara i da će se graditi putevi u Vojvodini, ali je on ipak zaboravio da postoji Istočna Srbija ili iz nekih razloga neće da se seti. On je doveo kineze za gazde RTB Bor, koji im je poklonio. Povečavajući proizvodnju kinezi su uništili putnu infrastruktura Timočke krajine. Železnica ne funkcioniše za putnički saobraćaj od Zaječara do Požarevca, jer tutnje teretni vagoni. Na prugama u Istočnoj Srbiji desila se u zadnjoj godini dana desetak iskliznuća u kojoj ima i žrtve zbog dotrajalosti pruga. Obaveštavam predsednika da u istočnoj Srbiji žive ljudi, koji uredno plaćaju porez i glasaju uglavnom za njega, a da li će glasati i na dalje, ne zna se, valjda će se osveste. Seti se da napraviš put, a ne autoput, zbog naše skromnosti i sredi nam železnicu kako bi mogli da putujemo do Beograda i nazad, kao pre trideset godina u vreme vašeg idola druga Tita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina