Pužić: Stvarani dugački veštački redovi da bi se građani odvratili od glasanja

Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" za pokrajinske izbore Stanko Pužić kaže da su na nekim lokacijama po Vojvodini pravljeni veštački redovi na biralištima.
Pužić: Stvarani dugački veštački redovi da bi se građani odvratili od glasanja
Foto: 021.rs

Kaže da je ovakav zaključak moguće izvesti posmatranjem birališta gde su bili ogromni redovi, dok na susednom biračkom mestu nije bilo nikakvih redova.

"To nam implicira da su se sprovodile neke radnje da se uspori izborni proces, da bi se građani koji nisu izašli zbog novca i ucena odlučili da odu kućama", naglašava Pužić, inače član Narodnog pokreta Srbije.

On kaže da je oko biračkih mesta uočena kupovina glasova, spiskovi koji su kružili, o čemu su predstavnici opozicije obavestili lokalne izborne komisije, gradsku izbornu komisiju i Pokrajinsku izbornu komisiju.

Na pitanje 021.rs da li građani mogu da budu zadovoljni sprovođenjem izbora, Pužić navodi da, gledajući prethodne izborne podatke, glasači SNS nisu izašli u istom broju u intervalima u kojima su glasali 2020. godine, na prethodnim pokrajinskim izborima.
 
"Očekujemo da naš rezultat u Pokrajini bude identičan kao u Republici, možda čak i bolji. To smo primetili u razgovoru s građanima i u kampanji, vidimo da su građani oslobođeni da svojevoljno izlaze i da su ohrabreni", zaključio je Stanko Pužić, prvi na listi "Srbija protiv nasilja" za vojvođanske izbore.
  • NN

    19.12.2023 19:56
    redovi i sloboda
    E, ako je ovo nosilac liste za Vojvodinu, svaka čast! Šta pokazuje izjava "vidimo da su građani oslobođeni da svojevoljno izlaze i da su ohrabreni"? I tako oslobođeni i niko ih nije doterao na izborno mesto, okrenuli se i otišli, veliki red? Baš dobro opažanje i vrlo mudri zaključci!
  • mile

    19.12.2023 12:07
    ??
    ko je ovaj covek ?!?nikad ranije vidjen u bilo kakvoj akciji "opozicije!ok-hocemo nova lica,ali bez ikakvog ikustva ,
    u bilo cemu ???i on treba da se nosi sa legionarima tipa npr. Djuradj Jaksic ?? nemojte me zasmejavati !! zato su i takvi rezultati..politika je stvar iskustva i dara ,ozbiljna profesija!i ,naravno,kontrolisana od strane gradjana uvek!!!
  • OŠ Đorđe Natošević

    18.12.2023 16:12
    U OŠ Đorđe Natošević u Novom Sadu je procedura glasanja išla jako sporo, i čekalo se preko sat vremena. A u sali puštali malo glasača i još imaju premalo obora, svega četiri. Glasali smo i ranije u toj školi i znamo da je pre išlo mnogo brže. Videli smo kako ljudi odustaju i odlaze kućama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.