Pet krivičnih prijava zbog izbornih nepravilnosti u Subotici

Subotički odbori Zeleno-levog fronta (ZLF) i Srbija Centar (SRCE) su u ime izborne liste "Srbija protiv nasilja" podneli javnom tužilastvu u Subotici pet krivičnih prijava zbog izbornih nepravilnosti.
Pet krivičnih prijava zbog izbornih nepravilnosti u Subotici
Foto: 021.rs
"Krivična prijava je podneta protiv predsednika, članova i zamenika članova Izborne komisije Subotice i zamenika sekretara Izborne komisije tog grada zbog protivzakonitog uskraćivanja prava na uvid u birački materijal ovlašćenom predstavniku koalicije 'Srbija protiv nasilja'", navodi se u saopštenju lokalnih odbora tih stranaka.
 
Kako su naveli, prijave su podnete, u utorak, 23. januara.
"Takođe, podneta je krivična prijava protiv N.N. lica iz Policijske uprave Subotice i N.N. lica odgovornog za upis u birački spisak u Upravi grada zbog sumnje da su u nameri uticanja na rezultate izbora za narodne poslanike Narodne skupštine i poslanike Skupštine AP Vojvodina, protivpravno uneli ukupno 68 lica u birački spisak na raznim adresama u Subotici, i to lica koja na tim adresama nemaju prebivalište ni boravište", ističe se.
Dodaje se da je jedna krivična prijava podneta zbog davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem, a još dve krivične prijave zbog falisifikovanja rezultata glasanja, na osnovu podataka koje su dobili od kontrolora na biračkom mestu.
 
"Ove prijave imaju za cilj odbranu izborne volje naših sugrađana i ovim želimo da pošaljemo poruku svima da ne pristajemo na to da se našim glasovima manipuliše na bilo koji način", istakli su potpisnici saopštenja.
 
Podnosilac krivičnih prijava u ime izborne liste "Srbija protiv nasilja" Luka Vučinac iz Zeleno-levog fronta je poručio da neće odustati i da će braniti svaki glas.
 
"Izborna krađa je društveni poraz, a ne političko pitanje. Preduslov normalnog života je pravna država i mi se za nju moramo izboriti, ukoliko želimo da imamo budućnost u ovoj zemlji. Ovo mora biti borba svih nas i svako od nas može da doprinese", smatra on.
  • Pićuka

    24.01.2024 18:50
    Primitivni lopovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.