U toku obnova železničke stanice Gajdobra, Zrenjanin Fabrika, Futog i Šid

U toku je rekonstrukcija železničke stanice Gajdobra čime je započeta obnova 16 železničkih stanica širom Srbije.
U toku obnova železničke stanice Gajdobra, Zrenjanin Fabrika, Futog i Šid
Foto: 021.rs
Takođe, u toku je obnova železničkih stanica Zrenjanin Fabrika, Futog i Šid. 
 
Time je, kako je rekao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, nastavljen projekat iz 2023. godine, kada je obnovljeno 27 staničnih zgrada.
Uređenje 16 železničkih stanica u Srbiji koštaće oko 202 miliona dinara.
 
On je naveo da je projektom predviđena i rekonstrukcija železničkih stanica Banatsko Novo Selo, Bukovački Salaši, Zrenjanin Putnička, Kovačica, Martinci, Melenci, Ostružnica, Platičevo, Ralja, Rimski Šančevi, Pančevo i Svetozar Miletić.
Prema rečima ministra, u toku su i pripreme za početak radova na rekonstrukciji i ostalih 12 staničnih objekata.
 
"Mnogi od ovih objekata biće obnovljeni prvi put nakon dužeg vremenskog perioda, zbog čega su ruinirani i u izuzetno lošem stanju", rekao je Vesić.
 
On je naveo da je reč o objektima koji nisu obuhvaćeni najznačajnijim infrastrukturnim projektima ili izgradnjom brze pruge, kao i da će obnovom ovih železničkih stanica, između ostalog, biti obuhvaćena sanacija fasada, krovova, stolarije i bravarije, sređivanje instalacija i mokrih čvorova, kao i drugi unutrašnji i spoljni radovi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina