Opozicija u Kikindi: Vlast želi da otvori fabriku vode bez potvrde o ispravnosti

Stranke članice "Ujedinjene opozicije Kikinde" upozorile su danas nadležne u Zavodu za javno zdravlje u tom gradu da "ne podležu pritiscima" lokalnih funkcionera.
Opozicija u Kikindi: Vlast želi da otvori fabriku vode bez potvrde o ispravnosti
Foto: Pixabay
Dodali su da potvrdu o ispravnosti vode izdaju onog trenutka kada zaista bude odgovarala Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode.
 
Kako se navodi u saopštenju te koalicije, zdravlje građana Kikinde je važnije od izborne kampanje i stranačkih interesa.
"Ono čemu se oštro suprotstavljamo je to da za potrebe izborne kampanje vladajući režim Srpske napredne stranke po svaku cenu želi da pred izbore 2. juna proglasi početak rada fabrike vode, iako sva ispitivanja o kvalitetu vode nisu završena", dodaje se u saopštenju.
U saopštenju tvrde da podržavaju to što će fabrika uskoro biti završena i a je to "tek prvi korak" ka mogućnosti da građani Kikinde dobiju hemijski i bakteriološki ispravnu vodu.
 
Koaliciju čine Stranka slobode i pravde (SSP), Pokret za preokret (PZP), LSV- Vojvođani, Narodni pokret Srbije, Socjaldemokratska stranka (SDS) Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM), Srbija centar - Srce i Srpski pokret Dveri.
 
 
 
  • O vodi

    17.05.2024 09:52
    Vest na pola
    Ako je bar hemijski ispravna, to je više nego što Kikinda trenutno ima. Pa sad da se čeka još ili da se ne čeka zbog nekih političkih poena...niti neko kaže šta od analiza nedostaje niti da li je već bolja od trenutne. Blam i vlasti i opozicije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina