Osam članova Saveza vojvođanskih Mađara postali državni sekretari

Vlada Srbije je na sednici imenovala osam državnih sekretara Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), objavio je na svojoj Fejsbuk stranici predsednik te stranke Balint Pastor.
Osam članova Saveza vojvođanskih Mađara postali državni sekretari
Foto: 021.rs

Emeše Lalić Urban je izabrana za državnu sekretarku u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Aniko Jeras u Ministarstvu prosvete, Atila Juhas u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ferenc Vicko u Ministarstvu zdravlja.

Robert Jakša biće državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Jožef Kerekeš u Ministarstvu finansija, Andrea Horvat Kiralj u Ministarstvu privrede i Igor Bašnec u Ministarstvu za javna ulaganja.

Pastor je naveo da će šestočlana poslanička grupa te stranke u Skupštini Srbije i osam državnih sekretara zajedno raditi na realizaciji prioriteta koji su usaglašeni sa građanima tokom predizborne kampanje.

  • Ja, sam

    18.05.2024 08:36
    Mađarica
    Drago mi je da se poštuje, reciprociteta. Tako je sa Srbima u Mađarskaskoj. Drago, mi je da se poštuje reciprociteta.
  • Diar

    17.05.2024 22:28
    @gojko patak
    Nažalost u mađarskoj ima naših oko 2000-3000 a mađara kod naš oko 200 000 pa sad ti gledaj na kosovo ima naših 50 000hiljada. imaćemo četri opštine a mađari kod naš to nikad neće dobiti,i đaba im fotelje kad mađari već uveliko uzeli dvojno državljanstvo i pobegli od ove lepe naše države...tu za njih nema leba...
  • Bolje tri

    17.05.2024 17:17
    nego jedan
    Ta stranka je vrlo pametna. Nikad se ne guraju se da imaju ministre, jer znaju da je sva odgovornost za neuspeh uvek na ministru, a ne na državnim sekretarimia i pomoćnicima. S druge strane, pomoćnici i državni sekretari su kičma svakog ministarstva, jer oni donose odluke, ministar samo potpisuje. Državnni sekretari i pomoćnici su ono što su u fudbalu igrači srednjeg reda, najvažniji igrači. Oni koji su glupi, otimaju se za ministarska mesta. A bolje je imati tri državna sekretara nego jednog ministarstarstva. Pa ako su pametni izaberu ona ministarstva gde su pare, kapitalna ulaganja,itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina