VIDEO Incident u Vajskoj: Aktivisti SNS napali Grupu građana "Moj Bač - Sloboda za sve"

Grupa građana "Moj Bač - Sloboda za sve" saopštila je da su članovi Srpske napredne stranke (SNS) danas napali njihove aktiviste u Vajskoj.
Naime, ta grupa građana održala je promotivni skup na pijaci u Vajskoj, predstavljajući svoju listu pred žiteljima tog mesta. 
 
Kako kažu, dok je nosilac njihove liste Zdravko Vulin Đađe govorio, suočili su se sa opstrukcijom od strane aktivista SNS.
"Aktivisti odlazeće SNS vlasti parkirali su kombi ispred našeg štanda i trubili u sirenu, pokušavajući da prekinu njegov govor i spreče građane Vajske da čuju naše poruke. Nakon što su naši članovi i simpatizeri zatražili da se kombi vozilo pomeri, tzv. koordinator SNS za Bač, Dragan Bračika, predvodio je grupu od dvadesetak naprednjaka koji su nasilno nasrnuli na jednog od naših kandidata za lokalne izbore. Bračika se uneo našem kandidatu u lice s jasnom namerom da izazove incident", navode u Grupi građana "Moj Bač - Sloboda za sve".
 
Kako dodaju, zahvaljujući brzoj reakciji svojih roditelja, prijatelja i građana, koji su napravili "živi zid" između naprednjaka i njihovih članova, sprečen je ozbiljniji incident i eskalacija nasilja.
Incident je prijavljen policiji, a njihovi aktivisti će dati zvanične izjave o celokupnom događaju.
 
"Očigledno da im nije bilo dovoljno što cepaju sve naše predizborne plakate i preko svojih podobnih medija vode kampanju protiv nas, da pozivaju ratnog veterana sa naše liste i nude mu stalan posao, ukoliko napusti našu listu, pa su počeli i fizički da nas napadaju. To jasno pokazuje koliko su SNS i njeni predstavnici raspoloženi za politički dijalog, da čuju drugačije mišljenje i jasno pokazuju građanima šta mogu da očekuju ako bi oni nastavili da vladaju opštinom Bač - ogoljenu silu protiv svakog ko ne misli kao oni", dodaju u ovoj grupi građana.
 
Smatraju da je ovo neuspešan pokušaj zastrašivanja aktivista i kandidata liste "Moj Bač - Sloboda za sve!" i pokazuje političku nemoć SNS-a da na konstruktivne kritike odgovori argumentima.
 
"Gde god se okrenemo, u Vajskoj, ali i u čitavoj opštini Bač, vide se rezultati njihovog lošeg rada", poručuju oni.
 
"Moj Bač - Sloboda za sve!" će, kako dodaju, nastaviti da se bori za pravo na javno političko delovanje, za slobodu mišljenja i govora, za slobodne izbore i za svakog građanina opštine Bač.
 
Pogledajte video incidenta.
 
  • Mbm

    15.06.2024 18:09
    S leva, s desna Kuznjeca
    Mozda ce gradjani Vojvodine izboriti svoju slobodu i samostalnost i distancu od bede, besposlice, unistenja ljudi i porodica, kradji imovine, krimogene bespravne gradnje, pranja novca, obilja kriminala, organizovanog "bliskostranackog" SNS SRS prijateljstva sa tajkunskim "privrednim" snagama, i tako bez brige za odrzanje sopstvenog zivota svakog gradjanina, prodisati, kako je u Beogradu silom i prevareno spreceno.
  • TsiBB

    30.05.2024 21:15
    Podrška Vulinu!
    Zdravku naravno!
  • Ralle

    30.05.2024 20:09
    Videli smo kako su se ponasaĺi prema novinarki nove s kao huligani..naguravali su se,nisu dali jedan drugom da govori a neki soko joj je rekao pricacemo kad budete srpska televizija,uz guranje i nagurivanje..znaci saceklali su da ona ode pa su napali ljude koji su promovisqli svoje ideje...ma sram Vas bilo,posvadjali bi i zamrzeli dva oka u glavi...nadam se da cete se smiriti posle 2.juna,dosta vise

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina