Subotica dobila novu magnetnu rezonancu

Subotica je dobila novu magnetnu rezonancu.
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Milan Popov obišao je danas Opštu bolnicu u Subotici u kojoj je, po prvi put u istoriji postojanja ove ustanove, instaliran nov uređaj za magnetnu rezonancu za koji je Pokrajinska vlada izdvojila gotovo 200 miliona dinara.
"Veoma sam ponosan što će subotička bolnica, ali i bezmalo pola miliona građana koji imaju pravo na lečenje u ovoj ustanovi, dobiti po prvi put u svojoj istoriji potpuno nov uređaj za magnetnu rezonancu", kazao je dr Popov, istakavši da će ovaj uređaj umnogome olakšati posao dijagnostičkoj službi i da će služiti svim pacijentima.
 
U subotičkoj bolnici je pregledano oko 20 pacijenata dnevno na starom uređaju za magnetnu rezonancu, dok će sada liste zakazivanja na preglede biti znatno kraće.
Popov je istakao da je u zdravstveni sistem u Subotici Pokrajinska vlada uložila oko 825 miliona dinara u poslednjih osam godina, od čega je 800 miliona uloženo u opštu bolnicu, te da je zahvaljujući tome nabavljena nova oprema, čime je subotička bolnica postala jedna od najopremljenijih u čitavoj Srbiji.
 
Ovom prilikom posebno je pohvalio rad subotičkog Centra za reproduktivnu medicinu i vantelesnu oplodnju.
 
Popov je naveo i da će, uz veliku pomoć Grada Subotice, uskoro početi radovi na rekonstrukciji svih objekata subotičke bolnice, čime će biti obuhvaćeno čak 35.000 kvadratnih metara prostora.
 
Obilasku subotičke bolnice prisustvovali su i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor bolnice Saša Dželebdžić.
  • Lekar

    31.05.2024 19:28
    A uputusvo !?
    A kada će dobiti osoblje koje zna da je koristi !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.