U Bačkoj Topoli najviše glasova osvojio SVM

Birači su na lokalnim izborima u Bačkoj Topoli najviše glasova, 53 odsto, dali Koaliciji okupljenoj oko Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).
To pokazuju preliminarni Opštinske izborne komisije Bačka Topola. 
 
Podršku Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) je dalo 37 odsto glasača koji su izašli na lokalne izbore, dok je koalicija "Bačka Topola prekosutra" (BTP) dobila deset odsto glasova birača.
U Bačkoj Topoli je na lokalnim izborima glasalo 49,72 odsto birača, a raspodela mandata bi mogla da izgleda tako da ih 19 pripadne SVM-u, 13 SNS-u, i tri "Bačkoj Topoli prekosutra".
 
U sazivu kom mandat ističe, identičan broj mandata su imali i SVM i SNS, dok je dva mandata imala tadašnja koalicija SPS i Jedinstvena Srbija, a jedan Srpska radikalna stranka.
Prema rečima predsednika Opštinske izborne komisije Arpada Maka, za sada nisu dostavljene primedbe koje se odnose na izborni tok i neregularnosti.
 
On je za agenciju Beta ocenio da je "sve proteklo bez većih poteškoća".
  • Kiki

    03.06.2024 13:15
    Dosije X
    Bila bi opet podjednaki rezultati glasanja, da nije počišćena jedna kompletna SNS frakcija u gradu. Bilo bi takođe podjednako da je ta frakcija počišćena i unutar SVM-a.

    Kao da se kompletna SNS frakcija zamerila nekoj "legiji" izraelskih vitezova. Ne može se drugačije objasniti zašto se Subotica, koja je u nadležnosti za BT, pobrinula isključivo za ekstremne slučajeve unutar problematične SVM frakcije, dok je u s'druge strane kompletna problematična SNS frakcija doslovno NESTALA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.