U Zrenjaninu SNS dobila 57,98 odsto glasova, opozicione koalicije najavile jedinstven nastup

Koalicija oko SNS-a "Aleksandar Vučić - Zrenjanin sutra" dobila je 57,98 odsto glasova odnosno 41 mandat u lokalnoj skupštini koja broji 67 mesta, objavila je Gradska izborna komisija.
U Zrenjaninu SNS dobila 57,98 odsto glasova, opozicione koalicije najavile jedinstven nastup
Foto: 021.rs
Na drugom mestu je opoziciona koalicija "I voda i sloboda - Nada - Ujedinjena opozicija", koja je osvojila 17,15 odsto odnosno 12 mandata.
 
Ovu listu čine Stranka slobode i pravde, Nova Demokratska stranka Srbije, Pokret slobodnih građana, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Promene u fokusu "PUF", Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije "Sloga", Budi heroj.
Druga opoziciona lista Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin imaće devet mandata, na osnovu 13,9 odsto glasova.
 
Ovu listu čine Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije, Srbija Centar.
Ove dve koalicije navode da će u Skupštini grada nastupati jedinstveno, iako su izašle u dve kolone, kao i da će odmah od konstituisanja parlamenta, od prve sednice, insistirati na tome da se reši problem snabdevanja Zrenjanina čistom pijaćom vodom, koju ovaj grad nema sada već dve decenije, od 2004. kada je uočeno pojačano prisustvo arsena i od tada voda nije bezbedna za piće.
 
Tražiće, kažu, i ugovore i dozvole koji su dati kineskoj kompaniji Linglongu, kako bi videli na koji način ta firma posluje i kako koristi zrenjaninsku zemlju i koliko zagađuje ovaj grad.
 
U lokalnom parlamentu biće još i predstavnika koalicije "Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović-Zrenjanin", koja je osvojila 5,10 odsto glasova odnosno tri mandata, kao i Savez vojvođanskih Mađara sa dva mandata, odnosno 3,52 procenata glasova.
 
Pokret "Kreni-promeni" nije učestvovao na izborima u ovom gradu.
  • Steva

    04.06.2024 19:41
    Kakva opozicija takav rezultat
    Pa da li je moguce da u ovom gradu nema nikog da izadje ispred naroda i pozove da ga podrze a da necemu vredi. U Nisu videsmo da ima doktor. Sta - Zrenjanin nema skolovanih, pametnih, postenih i vrednih? Ima dragi moji, ali od Gadjoka, Jagera, Pufovaca smrkovaca,Peca, Martonovaca nemaju zelju da se pojave..i dok se nabrojani toboze jure oko vode, ovi iskusni biju 60%, ovi teletabisi ce da se snimaju i misle da su baje a nama zivot prolazi.. Zao mi je sto sam pred penzijom i sto zdravstveno nisam dobro da nesto pokrenem, ali mladima ne zameram jer nemaju sta da vide.
  • Darko

    04.06.2024 13:31
    Malo je 58% treba više da dobije sns .ovaj grad se ubrzano gasi, odlaze ljudi.
  • Lala

    04.06.2024 04:43
    Milan.Tako je
    Kakav narod takva i vlast.Ločite i dalje prljavi vodu i kupajte se u blatu...srećno u 21 vek!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.