Ponovo povećana cena rekonstrukcije i proširenja prelaza Horgoš

Cena rekonstrukcije i dogradnje graničnog prelaza Horgoš po drugi put je povećana, ovoga puta za više od 90 miliona dinara, pokazuje dokumentacija sa Portala javnih nabavki.
Ponovo povećana cena rekonstrukcije i proširenja prelaza Horgoš
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Tako je cena ovog posla sa prvobitno ugovorenih nepunih 2,1 porasla na skoro 2,5 milijardi dinara sa uračunatim PDV-om, jer je ugovor već jednom povećan, kada je cena posla porasla za skoro 250 miliona dinara bez PDV-a.
 
S rastom cene produžavani su i rokovi, i to u dva navrata, tako da je rok za završetak ovog posla produžen do 30. septembra, odnosno godinu dana kasnije u odnosu na prvobitni rok za završetak radova.
Izvođač radova je konzorcijum preduzeća koji predvodi Jadran DOO iz Beograda.
 
Rekonstrukcijom i proširenjem prelaza sa 16 saobraćajnih traka na 24, postojeći kapaciteti protoka će se povećati za 50 odsto.
Pored radova na terminalu i samom ulazu i izlazu iz zemlje, projekat obuhvata i radove na prilaznom delu auto-puta.
  • Putnik

    05.06.2024 11:24
    Besmislica
    Koji je smisao prosirenja granicnog prelaza koji u sadasnjoj konfiguraciji NIKAD, ali ponavljam NIKAD, nije radio u punom kapacitetu?!
  • RD

    05.06.2024 10:53
    Dzabe sire kada bi sve trake radile sa srb i hu strane bilo bi dovoljno ali obicno radi 1-3. Dal imali 16 ili 24 praznih je nebitno :D

    To mu dodje ko onaj vic kada musterija trazi od konobara kiselu bez limuna a ovaj mu odgovara nemamo limuna zelite li bez neceg drugog
  • Aleksej

    05.06.2024 09:29
    Xexe
    Izgrdanja - ugradnja :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina